Nygren och Faour debuterade i Karlstad

  • App
01082021_1627854437.jpeg

När Sirius besegrade Carlstad United i Svenska Cupen på onsdagen gjorde man det med två debutanter på planen i 90 minuter, som båda starkt bidrog till segern. U19-försvararen Linus Nygren och nyförvärvet Zackarias Faour.

Linus Nygren har figurerat i träningssammanhang tidigare, men när han kallades upp till A-laget den här gången var det dags att också få dra på sig matchtröjan och debutera i en tävlingsmatch på seniornivå.

– Jag har varit med och tränat i en vecka nu, så det har gått väldigt snabbt. Jag hoppades på att få vara med i truppen men så fick jag starta. Det var sjukt kul, säger Linus Nygren.

Efter en smånervös start stod han för en rakt igenom stabil insats, såväl defensivt som genom ett modigt passningsspel, och var själv nöjd med debuten efteråt.

– Det kändes bra, jag var lite spänd i första halvlek men det släppte helt i andra. Jag hade några felpassningar i början, men det är sådant som händer. Jag tyckte det var en bra debut.

Det var förstås en del nytt att vänja sig vid, framför allt en annan nivå än vad han är van vid.

– Det går snabbare, men samtidigt är det enklare att spela när man spelar med bättre spelare. Men man måste vara alert i huvudet, säger Linus Nygren.

För nye anfallaren Zackarias Faour, som kom in i truppen för en dryg vecka sedan, blev det succé direkt med ett mål efter 19 minuter.

– Det är jätteskönt. Man kommer in snabbare i det, det är en anfallares uppgift att göra mål så det känns bra att det kommer så tidigt, säger han.

Efter att inte ha spelat match sedan början av sommaren var det en fin start för Faour, som under resten av matchen sprang mycket och jobbade hårt, men inte fick så många chanser till när Sirius anfallsspel hackade under den andra halvleken.

– Jag får inte så värst mycket boll, men jag försöker göra det bästa av det jag får. Vi har ju mycket boll, men det går mycket runt runt och det blir svårt för mig att göra så mycket, säger Zackarias Faour.

– Det blir så i de här matcherna, motståndarna försöker göra det svårt för oss, spelar tufft och springer mycket, som vi visste innan matchen att de skulle göra. De går in hundra och göra allt för att vinna. Men jag tycker vi tacklar det bra, vi har kontrollen i 90 minuter.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch