Nyförvärvet: ”Alltid bra tryck på läktaren”

  • App
01082021_1627853246.jpeg

Efter två och en halv säsong med Varbergs BoIS i superettan blev det under måndagen klart att Elias Andersson nu tar nästa steg i karriären, när han skrev på ett 3,5-årskontrakt med Sirius. Processen har gått relativt snabbt.

– Jag har vetat att Sirius har varit intresserade ett tag, men det är först under de senaste veckorna som det har blivit konkret, säger Elias Andersson.

Närmast väntar en dryg veckas semester för Elias Andersson, som avslutade vårsäsongen med Varberg så sent som igår i och med 5-2-förlusten borta mot Östers IF. Under våren har han startat samtliga matcher i superettan för BoIS. Den 5 juli kommer han till Löten för första gången, innan han blir spelklar för Blåsvart när transferfönstret öppnar den 15 juli. Att ta steget till Sirius var inget svårt beslut.

– Det känns hur bra som helst. Jag har mött Sirius förut och de spelar en väldigt bra fotboll som jag tror ska passa mig. Det brukar dessutom alltid vara bra tryck på läktaren. Det känns som ett bra steg i karriären, säger Elias Andersson.

Allsvenskan blir ingen ny erfarenhet för Elias Andersson, som gjorde 13 allsvenska matcher, varav fyra från start, för Helsingborgs IF redan under säsongerna 2013-2014. Att sedan ta steget ner till superettan och Varberg visade sig dock vara ett lyckodrag.

– Jag kände inte att jag hade det förtroendet i Helsingborg, och nu har jag fått spela varje vecka under två och ett halvt år i Varberg. Det har gjort mig till en mycket bättre fotbollsspelare, säger han.

Elias Andersson hoppas kunna bidra med såväl slit som skönspel på Sirius mittfält.

– Jag är en hårt jobbande, rätt bollskicklig och teknisk mittfältare, som kan starta anfall och sätta folk i bra situationer, beskriver han sig själv.

Han har förstås följt Sirius bravader i allsvenskan under våren.

– De ligger där uppe och nosar och har gjort det riktigt bra, med segern mot Djurgården i premiären bland annat. Jag hoppas att vi kan fortsätta på det spåret i höst, säger Elias Andersson.

Fakta, Elias Andersson
Född: 1996-01-31 (21 år)
Position: Mittfältare
Längd: 178 cm
Vikt: 74 kg
Landskamper: 12 U19, 28 U17
Moderklubb: Hässleholms IF
Tidigare klubbar: Helsingborgs IF (-2015),  Varbergs BoIS (2015-2016)

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch