Nya tränarna: ”Känns spännande och inspirerande”

  • App
01082021_1627859052.jpeg

Sirius nya tränarduo heter Mirza Jelecak och Henrik Rydström. Här är den första intervjun med duon. Läs mer om Sirius nya tränare genom att klicka här.

Mirza Jelecak och Henrik Rydström är Sirius nya tränarduo! Hur känns det?

– Helt ärligt känns det jävligt spännande. Så fort Ola hörde av sig och jag träffade honom och Mirza kände jag att det här vore väldigt roligt att göra, och det var en ära att bli kontaktad och få den här möjligheten, säger Henrik Rydström.

– Spännande och utmanande. Jag ser väldigt mycket möjligheter med det här laget, jag vet vilken fantastisk grupp det är och vilken potential det finns att utveckla i de här grabbarna, även om några av dem börjar bli lite äldre har de fortfarande bara spelat i allsvenskan i ett par år. Det finns en hunger och alla spelare som jag pratat med efter säsongen känner att det ska bli sjukt roligt nästa år. Jag ser mycket fram emot det, säger Mirza Jelecak.

Ni kommer ju att jobba tätt ihop i ett delat ledarskap. Hur ser ni på det samarbetet?

– När det presenterades för mig kände jag att, det kan låta som en klyscha, men jag gillar lag och att jobba i team. Jag tror det präglar många av oss nyare tränare, att man vill använda varandra och man vill få och lära sig saker av varandra. Det känner jag att jag får göra här ihop med Mirza, säger Henrik Rydström.

– Det ska bli väldigt kul, det känns inspirerande. Jag tycker att Kalmar, som jag scoutade under hösten när vi skulle möta dem, är ett av de lag jag blivit mest imponerad av. Jag och Henrik har en gemensam grundsyn på hur vi vill spela fotboll med Sirius 2019 och 2020. Det blir spännande att få bolla idéer med någon annan än Kim och Tolle, säger Mirza Jelecak.

Henrik, du har varit i Kalmar FF under hela din spelar- och sedan tränarkarriär. Hur känns det att komma till en ny klubb?

– När jag slutade som spelare kände jag att det hade varit roligt att testa en annan miljö och få en annan erfarenhet, lära sig av andra människor och miljöer. När man tittar på Sirius utifrån så har jag i smyg tyckt att det är en klubb som gör många bra saker med små medel, spelar en fotboll som är svår att möta. Man har blivit lite nyfiken, så att få vara en del av det känns skitbra, säger Henrik Rydström.

Mirza, du har funnits med bakom Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf i fem år nu, hur ska du tillsammans med Henrik ta det här vidare som huvudansvarig?

– Grunden i hur vi spelar fotboll kommer att finnas kvar, det har jag och Henrik varit överens om, men det går ju alltid att göra saker bättre, oavsett om du heter Manchester City eller IK Sirius. Grunden kommer att finnas där, men vi har absolut detaljer i spelet som bi behöver bli bättre på, i hur vi spelar upp bollen och hur vi försvarar både högre och lägre. Den utvecklingen har vi ju jobbat med dagligen under hösten och hela tiden, men det går alltid att göra saker bättre, säger Mirza Jelecak.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch