Nya ansikten när försäsongen 2016 drogs igång

01082021_1627814504.jpeg

Efter en knapp månads uppehåll över jul och nyår var det i fredags dags för Sirius herrar att dra igång försäsongsträningen för säsongen 2016, med större delen av truppen, inklusive fem nya ansikten, med i träning på ett kylslaget Löten. Mittfältaren Alexander Nilsson, försvararen Alexander Hedman och anfallaren Dragan Kapcevic var tre av dem. Målvakten Benny Lekström en annan.

– Det var roligt idag, måste jag säga. Skönt att komma i fotbollsskorna igen. Det blev ett okej pass för att vara första gången. Det är mycket att ta in för oss nya, lära sig namn och nya rutiner och allt, men ett väldigt bra första intryck tycker jag. Utanför plan känns det som ett gemytligt och fint gäng, så får vi se vad vi kan prestera på planen också. Det är svårt att säga nu på en gång, men det finns absolut stor potential, säger det välmeriterade nyförvärvet från Tromsø efter fredagens träning.

Vänsterbacken Kujtim Bala, senast i förra årets seriekonkurrent Östersund (liksom Dragan Kapcevic), fick också sina förväntningar på sitt nya lag besvarade.

– Det känns bra, det var en rolig första träning med mycket boll. Nu kommer vi direkt från vila, men jag tyckte ändå att det var ett högt tempo direkt med mycket passningar och mycket rörlighet, så det var ett positivt intryck. Man har ju vetat hur Sirius har lirat hela tiden, ända sedan de gick upp i Superettan. Det är ett passningsorienterat lag med mycket rörelse, så jag hade väl inte förväntat mig något annat.

En relativt kort och lättsam träning blev det för att kicka igång säsongen i kylan på Lötens nyomlagda konstgräsmatta, och tre hela träningsveckor väntar innan det är dags för en första träningsmatch, men efter den fantastiska säsongen i fjol ser ingen av de nyanlända anledning att snegla någon annan vart än uppåt.

– Vi ska göra det bättre än förra året, vi ska bara få ordning på saker och ting tidigt så fixar vi det, säger Kujtim Bala.

– Jag vet att det gick bra förra året, och har en tro och hopp om att det ska gå bättre i år. Målet tycker jag sälv är att gå upp i allsvenskan. Jag spelade i Tippeligaen (norska högstadivisionen) förra året, så det här är ju ett steg ner, men jag tycker att för mig är det ett steg upp; en nystart med nya möjligheter och en bra utmaning för både mig och laget, säger Benny Lekström.

Årets första träningsmatch går av stapeln den 30 januari mot Sollentuna på Löten. Tävlingssäsongen inleds den 20 februari, i Svenska Cupen borta mot Malmö FF.

Foto: Daniel Östman

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch