Ny förlust i målkalas på Studan

  • App
01082021_1627854775.jpeg

Sirius jobbade ikapp ett underläge och hade 3-3 mot Örebro SK på Studan, men det blev en ny tung förlust. Slutresultatet skrevs till 3-4 (0-2).

>> Matchfakta

Efter flera tidiga smällar i de senaste matcherna var Sirius fast beslutna att inleda måndagens match mor Örebro SK på Studan på ett lugnare sätt. Samla laget, sätta försvarsspelet och därifrån jobba sig in i matchen. Det såg ut att funka bra under matchens första halvtimme, som var relativt jämn utan några jätteheta målchanser åt något håll.

Sedan small det till. Ett inspel från höger nådde Kennedy Igboananike som med en lång tå kunde skarva bollen förbi en oförberedd Lukas Jonsson och in i mål till 1-0 för bortalaget. Minuten senare tappade Kalle Larson bollen ute till höger, Lukas Jonsson räddade det första avslutet men Filip Rogic mosade in returen till 2-0.

– Vi går ut och lägger oss lite lägre i försvarsspelet för att vara samlade, vi har varit lite utspridda de senaste matcherna. Jag tycker egentligen det funkar ganska bra, men tyvärr skapar de två målchanser och gör mål på dem. Utfallet är inget bra, säger Thomas Lagerlöf.

– Det är egentligen en helt okej första halvlek som vi gott kunde ha levat med, bortsett från att vi släpper in två mål. Framför allt är det ju det andra som känns väldigt onödigt, att vi stoppar in huvudet under armen så fort vi har släppt in ett mål. Det var ett olyckligt resultat in i paus.

Något man i Sirius var mindre nöjda med efter de första 45 minuterna var också anfallsspelet. Blåsvart tog sig ganska många gånger fram till och in runt Örebros straffområde, men saknade den riktiga skärpan när man väl tagit sig dit.

– Vi skapar något jätteläge i slutet på första halvlek och kunde mycket väl ha reducerat, vi får ganska bra betalt på att lägga lite diagonala bollar på Philip och plocka upp andrabollen där, men vi har inte tillräcklig kvalitet när vi ska slå in inläggen, säger Thomas Lagerlöf.

Med ett 2-0-underläge med sig in i paus fanns det mycket att prata om i omklädningsrummet.

– Först är det väldigt låg energi såklart men vi lyckas få igång surret och när spelarna går ut så tycker jag de gör en fantastisk andra halvlek. Vi skapar målchanser, vi skapar tryck och jag tror det är åtminstone fyra gånger bollen studsar på händer i Örebros straffområde, varav domaren blåser för en, säger Thomas Lagerlöf.

I den andra halvleken kom målchanserna, och målen. Ett omedelbart mycket piggare Sirius satte direkt press på Örebro, men det var en hörna för bortalaget som till slut ledde fram till reduceringsmålet efter 53 minuter. Bollen rensades undan till Johan Andersson, som fick fram bollen till en framrusande Stefano Vecchia. Från egen planhalva tog han sig på egen hand fram till målet och avslutade iskallt över ÖSK-målvaktens vänstra axel och in till 2-1.

Men det målet fick Sirius inte glädja sig åt särskilt länge. Minuten senare slogs en perfekt genomskärare från vänsterkanten in i Sirius straffområde, Filip Rogic löpte in mellan Sirius båda mittbackar och kom först till bollen. Avslutet satt intill den första stolpen och bortalaget hade återtagit sin tvåmålsledning.

Nästa Siriusreducering kom efter 64 minuter. Planens kanske vassaste Siriusspelare var Stefano Vecchia, och hans inspel längs med marken tog stopp på en framglidande försvarares hand. Straff blåstes och Jesper Arvidsson var stensäker när han skickade in bollen till 3-2 utom räckhåll för målvakten.

Den här gången gjorde Sirius även nästa mål. Man skapade ordentligt tryck mot ÖSK-målet, och återigen var det Stefano Vecchia som låg bakom målet. Han fick bollen i straffområdets vänstra del, lyfte den över gröten i mitten och fram till en framrusande Johan Andersson vid den bortre stolpen. Högerbacken för dagen kom fram i full fart och dunkade utan att tveka in kvitteringen intill stolproten. Med 78 minuter spelade var Sirius ikapp.

Inte heller 3-3 stod sig dock särskilt länge. Direkt efter avspark skaffade sig Örebro en frispark ute på vänsterkanten. ÖSK:s poängkung Nahir Besara slog ett perfekt inlägg, Filip Rogic var återigen först fram till bollen och kunde med sitt tredje mål i matchen nicka in 4-3 för bortalaget.

– Det är ganska bra försvarsspel i andra också, vi tar hela tiden tillbaka bollen snabbt, men återigen får de göra mål två gånger på ingenting. Vi blir straffade för varenda grej just nu och det är där vi är, säger Thomas Lagerlöf.

– En del av det är ju att motståndarna gör det bra, som lyckas göra mål på alla målchanser de har i matchen. Det är kvalitet från deras sida. Men från vår sida handlar det om att inte ge dem några målchanser över huvud taget, eller så dåliga chanser som möjligt så målvakten har en chans att rädda.

Den tuffa perioden fortsätter, nu med sex raka blåsvarta förluster. Många delar av spelet fortsätter att sitta där de ska, men baklängesmålen fortsätter också att trilla in.

– Det är klart att det har med självförtroende att göra, det är ingen idé att ljuga om det som alla vet. Har man förlorat fem matcher så är inte självförtroendet på topp. Men det är ingen som kommer och serverar självförtroendet till en på ett fat utan det är bara genom hårt jobb som vi kan få det tillbaka. Ny match på fredag, det är bara på det igen, säger Thomas Lagerlöf.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch