Nu finns barnböckerna i siriusshopen.se!

Barnböcker_SiriusFotboll_Adem_Ella

Från och med idag, den 7 september, klockan 10.00 så finns Sirius Fotbolls barnböcker ”Kämpa för laget, Adem!” och ”Våga skjuta, Ella!” till försäljning i siriusshopen.se.

Böckerna kommer även finnas till försäljning i showroomet på Sportfältsvägen 3 och i merchtälten på matchdagar. Priset för en bok är 199 kr, samt ett paketpris på 349 kr vid köp av båda böckerna ”Kämpa för laget, Adem!” och ”Våga skjuta, Ella!”.

Adem_mockup_cover

Kämpa för laget, Adem!

Om Adem fick välja en sak att göra resten av sitt liv så skulle det vara att spela fotboll. Det finns inget bättre. Han till och med sover med bollen under huvudet ibland.

Fast det är en sak som är lite störig.

ALLA tjatar på Adem att han ska passa bollen mer och sluta sura när han inte gör mål. Men han kan inte hjälpa det. När Adem missar en solklar målchans blir han så arg att elaka saker bara bubblar ur honom. Han kan inte stoppa det.

Och efter ett sånt där ilsket utbrott möter han Philip på en bänk vid Löten.

“Kämpa för laget, Adem!” är en lättläst bok om fotboll, killgänget och hur du måste träna på att vara en schysst lagkompis. Och hur en liten pratstund på en bänk kan påverka mer än vad du tror.

Ella_mockup_cover

Våga skjuta, Ella!

Ella tycker mycket om fotboll. Lika mycket som att äta pannkakor faktiskt. Hon har tränat fotboll i flera år och gillar att hänga på Löten med sina kompisar som spelar i samma lag.

Men det finns en sak med fotboll som Ella tycker är läskigt – att skjuta straff.

Inte liksom att sparka på bollen. Men att alla tittar på henne. Och att bollen kanske inte kommer ända fram till mål ens! Ella får nästan svårt att andas när det är dags att träna på straffar.

Men så en dag kommer Jasminka till Ellas lag.

“Våga skjuta, Ella!” är en lättläst bok om fotboll, tjejgänget och att våga träna på saker som först kan kännas väldigt läskiga. Och att få en ny kompis i laget, som typ är tonåring.

Därför lanserar vi två barnböcker

Sirius Fotboll är en klubb som engagerar och skapar framtidsdrömmar både på och utanför planen. En viktig del av vårt arbete med att göra Uppsala blåsvart handlar om att öka kännedomen om vårt varumärke och vara tydliga med vår värdegrund.

Som ett steg i detta arbete har vi tagit fram två lättlästa barnböcker i samarbete med författare Maja-Stina Skarstedt och illustratör Emelie Engblom Molin. Båda böckerna har tydlig koppling till vår värdegrund, Uppsala och kärleken till fotbollen.

Sirius värdegrund går i linje med Riksidrottsförbundets värderingar:

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel

Författare Maja-Stina Skarstedt:
– Som gammal fotbollsspelare och Uppsalabo blev jag såklart jublande glad över frågan om att få skriva Sirius barnböcker. Jag vet hur viktig fotbollen med sina ledare och sammanhållning är för så många barn och unga i landet. Jag hoppas att böckerna ska få ännu fler kids till träningarna – och extra många tjejer! Jag blir ibland fortfarande påmind om min allra första träning i Herrljunga SK när jag frågade pappa på vägen dit: ”Vad gör vi om det blir succé?”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch