Nu är det än viktigare att få känna grundtrygghet

900x700_IKS

Just nu har vi en utveckling i Sverige och specifikt i Uppsala där gängkriminaliteten påverkar alla. Bombningar och skjutningar skapar otrygghet bland familjer, ungdomar och barn oavsett var man bor eller hur man lever. Samhället som vi vill ha och arbetar för dagligen ruskas om ordentligt.

Idrotten är inget undantag. Det finns barn och ungdomar som inte vågar träna på planer som de blivit tilldelade, motståndarlag avbokar matcher för att de känner sig otrygga med platsen där den ska spelas och föräldrar är osäkra på var deras barn är trygga. Den otryggheten som barn, ungdomar och föräldrar känner ska tas på allvar. Vad kan idrottsrörelsen göra?

Inom IK Sirius handlar det primärt inte om att vinna matcher eller serier. Sirius vision, hur vi vill att det ska vara i vår värld, är att ”barn, ungdomar och vuxna i Uppsala trivs och utvecklas för sitt eget, varandras och kommande generationers bästa”. Vi har sedan 1907 arbetat med det varje dag, som vårt riktmärke, vår stjärna. Vi tänker fortsätta med det. Som idrottsförening är vi en del av civilsamhället och vi har en ännu viktigare roll nu än någonsin. Vi ska inte låta oss skrämmas utan istället ska vi arbeta för att stärka civilsamhället och på vårt sätt bekämpa kriminalitet. Vi ska göra det vi kan för att skapa trygghet, glädje och meningsfulla aktiviteter för ledare och aktiva.

Låt oss alla, oavsett idrott, oavsett förening, fortsatt vara en stark och positiv kraft i samhällsbygget. Vi ska fortsätta arbetet vi redan gör, kan vi göra ännu lite mer ska vi göra det, kan vi göra något gemensamt inom idrottsrörelsen – låt oss göra även det. Allt för att skapa trygghet och meningsfullhet för våra barn och ungdomar i Uppsala.

Peter Nordgren, ordförande IK Sirius Bandy
Ulrika Moström Ågren, ordförande IK Sirius Fotboll
Johanna Vahlby, ordförande IK Sirius Innebandy
Tommy Lindgren, ordförande IK Sirius

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch