Nomineringarna till Sirius Fotbollsgala 2023 är här

vlcsnap-2021-11-26-10h16m43s378

Det är nu dags att presentera nomineringarna till Sirius Fotbollsgala. Det är medlemmarna i Sirius Fotboll som röstar fram vinnarna bland kandidaterna nedan. I omröstningen för årets spelare kan alla rösta. 

Jury

Följande personer ingår i juryn som utsett de nominerade:

  • Ulrika Moström Ågren, ordförande Sirius Fotboll.
  • Christer Abrahamsson, klubbdirektör Sirius Fotboll.
  • Christer Mattiasson, huvudtränare Sirius Fotboll.
  • Oscar Zettergren, akademi- och ungdomsansvarig Sirius Fotboll
  • Viktor Tullgren, ordförande supporterföreningen Västra Sidan.

Om priserna

Årets spelare
Den spelare som gjort störst skillnad på och utanför planen.
Omröstningen är öppen för alla. Klicka här för att lägga din röst.

Årets bedrift
En positiv kraft som alltid gör det lilla extra.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.

Årets förebild
Någon som visar vägen genom handling, med goda initiativ, och visar empati och förståelse för alla människor.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.     

Årets Gränslösa insats
En ideell gärning utöver det vanliga.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.     

Årets blåsvarta hjärta
För årets bästa ”kärlek till Sirius”. En enastående och utmärkande Siriuspersonlighet.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.

Presentationsunderlag_nominerade_2023_FINAL3_Hemsidan4

Viktor Tullgren
I sin roll som ordförande för supporterorganisationen Västra Sidan bidrar Viktor med stort engagemang till en bra och utvecklande dialog i strävan att göra klubben bättre. Viktor är en sann Siriussupporter som alltid ser till klubbens långsiktiga bästa och alltid finns där för att hjälpa Sirius Fotboll i dess olika utmaningar. Med sin härliga personlighet bidrar Viktor till en fortsatt positiv supporterkultur – och med hans engagemang är han nominerad till Årets blåsvarta hjärta.

Erik Sallén
Erik var blåsvart den dagen han kom till världen. Under hans tid som aktiv fotbollsspelare var hans hem Sirius Fotboll. När han senare påbörjade sin yrkeskarriär i familjeföretaget Maskin & Verktyg har han fortsatt stötta klubben i vått och torrt. Både som sponsor/partner men även genom att aktivt verka för att sprida sitt egna supporterskap till övriga näringslivet i Uppsala. Erik är en sann blåsvart själ som gör verklig skillnad för klubben – och därför är han nominerad till Årets blåsvarta hjärta.

Olle Ekman
Oavsett samlingstid är Olle alltid först på plats och ger 100 procent i alla lägen – oavsett vilket typ av engagemang det handlar om. Han är noga i planering och utförande i sin roll som fystränare, samt utgör en viktigt del av vår Siriusfamilj. Med ett förflutet inom akademin som både spelare och ledare är Olle också en genuin blåsvart ambassadör och det råder ingen tvekan om hans klubbhjärta, och därför är han nominerad till Årets blåsvarta hjärta.

Presentationsunderlag_nominerade_2023_FINAL3_Hemsidan

Tommy Jonsson
Oavsett om man ska åka öst eller väst, syd eller nord för att följa blåsvart kan man vara säker på det är Tommy som tryggt och säkert kör bussen dit. För den blåsvarta supportern är en matchdag på bortaplan alltid förknippad med en flaska kir, halsduken och Tommy. Att vara speaker, köra buss eller representera blåsvart i gåfotbollen – oavsett vad han ger sig in i ställer Tommy upp där det behövs och han gör alltid det lilla extra. Därför är Tommy nominerad till Årets bedrift.

Jonathan Ederström
Det finns bara möjligheter för Jonathan Ederström. När vinden blåser honom i ansiktet så står han fast med bibehållen och oslagbar energi som smittar av sig på andra. Oavsett roll så går han alltid in med 100% vilket under säsongen 2023 gjort avgörande skillnad för klubben, och som nu gör honom nominerad till Årets bedrift.

Jens Södblom
För Jens finns bara en lösning och det är att alltid hjälpa till och göra sitt bästa så att alla i hans omgivning blir nöjda och glada. Som lagledare för Sirius A-lag är han en enorm tillgång för alla i laget, han utför alltid sina arbetsuppgifter med största engagemang och skapar goda förutsättningar för en trivsam arbetsmiljö både på och utanför planen. Hans gärningar går ingen förbi och därför är han nominerad till Årets bedrift.

Presentationsunderlag_nominerade_2023_FINAL3_Hemsidan3

Bröderna Bernövall
Med deras energi och humor bidrog Johann och Oskar länge starkt till att ge supportrar en lägereld att samlas kring och till att locka nya personer till läktaren. Allt har sin tid och åren går, men bröderna Bernövalls engagemang för Sirius består. Podd har i år blivit ett uppmärksammat blåsvart veckobrev där bröderna med humor och syrlig skarphet beskriver den blåsvarta vardagen varje vecka. Genom många års gränslöst engagemang har Johann och Oskar lyft den blåsvarta supporterkulturen och är därför nominerade till Årets Gränslösa insats.

Anne Ågren
Sedan 2018 har Anne arbetat ideellt som styrelseledamot inom Sirius Fotboll. Med sin gedigna kompetens inom ekonomi, finans och bank är Anne med och skapar den trygghet som krävs för ett ansvarsfullt och målinriktat styrelsearbete. Anne utmärker sig även i styrelserummet genom att alltid ställa de till synes enkla, men också mycket viktiga och relevanta frågorna för att säkra förståelse för verksamheten och därmed att styrelsens beslut tas på rätt grunder. Dessutom spelar hennes prestigelöshet i kombination med sin rakhet stor roll för det goda samarbetsklimatet i styrelserummet och därför är Anne Ågren nominerad till priset Årets Gränslösa insats.

Josefin Jonasson
Sedan 2017 har Josefin dedikerat arbetat i Sirius Fotbolls valberedning och hon är sedan två år tillbaka också sammankallande för gruppen. Med stort ansvarstagande planerar och driver Josefin arbetet på ett mycket professionellt sätt. I uppdraget är hon en bra lyssnare samtidigt som hon har en mycket god förmåga att kommunicera och tydligt motivera valberedningens förslag. Josefins engagemang har varit avgörande för att säkerställa rätt kompetens i rätt tid i styrelsen och därför är hon nominerad till priset Årets Gränslösa insats.

Presentationsunderlag_nominerade_2023_FINAL1

Viktor Johansson
Finns det någon som brinner så mycket för sitt arbete som Viktor? Oavsett uppgift tar han sig an den med stor motivation och ambition att göra det perfekt. Genom sitt naturliga sätt att vara höjer han motivationen hos andra som i sin tur leder till att Sirius som varumärke utvecklas i en positiv riktning – och därför är han nominerad till Årets förebild.

Johan Lundqvist
Johan har under många års tid varit ett stort stöd till Sirius ungdomsfotboll. Under dessa år har han visat ett enormt engagemang och lagt ner massvis med timmar på vår ungdomsverksamhet. Johans ideella arbete har också legat till stor grund för dagens Damjuniorer och vårt nystartade Damlag. Som engagerad och pålitlig ledare är han därför nominerad till Årets förebild.

Petter Hansson
Petter har genom alla sina år i Sirius Fotboll haft en mycket positiv påverkan på verksamheten. Tidigare inom ungdom och akademi, och nu i vårt Allsvenska A-lag. Under hans tid som ansvarig för akademin har flera spelare och ledare tagit klivet upp till A-laget och gjort avtryck i svensk fotbolls finrum. Med glimten i ögat och fast övertygelse har Petter haft stor del i Sirius Fotbolls utveckling de senaste åren och därför är han nominerad till Årets förebild.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch