Nöjt efter segern i Halmstad: ”Vi kontrollerar matchen”

  • App
01082021_1627854380.jpeg

En mycket gedigen försvarsinsats och tre fina individuella prestationer av tvåmålsskytten Shkodran Maholli var ett par av nycklarna till Sirius 3-0-seger borta mot Halmstad i lördags. Mahollis tredje och fjärde mål i Blåsvart var inga dåliga strutar.

– Första målet är jättefint, jag viker in från kanten och sätter den i bortre. Vid andra målet får jag en jättefin passning av Kim Skoglund och det är bara att ta med sig den och trycka in den, säger han.

– De skapar ingenting farligt egentligen, vi gör 1-0 tidigt och kan kontrollera matchen, vi ligger lågt och vet att det kommer öppnas ytor mot slutet. Vi kanske inte lirar så bra som vi kan, men vi håller nollan och gör tre mål, vad mer kan man begära?

Att de två målen (plus förarbetet till Elias Anderssons 1-0) kom på Örjans vall gjorde det hela lite extra speciellt för förre HBK-spelaren Shkodran Maholli, som undvek att fira målen allt för villt.

– Det är som att vara hemma, jag tillbringade tio, elva år av mitt liv här. Tyvärr lyckades jag inte här på grund av mycket skador, men nu är jag i Sirius och jätteglad att vinna med Sirius. Det känns kanon.

Bidrog till den starka försvarsinsatsen gjorde Daniel Jarl, som var tillbaka från start i mittförsvaret för första gången sedan bortamatchen mot Östersund i maj.

– Jag har saknat det och verkligen varit hungrig på att komma ut igen, så det var väldigt roligt. Jag är nöjd, det är någonting att jobba vidare från. Det var en rolig match att vara tillbaka i, säger han.

Att försvaret höll ihop och nollan hölls intakt var ett skönt besked efter de fyra insläppta målen i matchen mot AIK dessförinnan.

– Vi kanske kunde varit lite lugnare med bollen och spelat oss ur vissa situationer, men annars tycker jag vi kämpar på allihopa för att komma upp på hästen igen. Vi sliter verkligen för att nu ska vi fan inte släppa till någonting, säger Daniel Jarl.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch