Noel Milleskog klar för Sirius Fotboll

NM_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med Djurgårdens IF om övergång av den 21-åriga anfallaren Noel Milleskog. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2028. Noel ansluter omedelbart till Sirius och gör sin första träning med laget på torsdag.

Noel Milleskog är skolad i Örebro SK:s akademi där han under ungdomsåren även provspelade Benfica, Reading och Porto. Första A-lagskontraktet signerades i december 2020 och därefter ägde den allsvenska debuten rum i april 2021. Senare samma säsong blev Noel utlånad till division 2-klubben Karlslunds BK på ett kortare låneavtal. Säsongen 2022 blev Noel en etablerad spelare i Örebros A-lag och därefter, under inledningen av säsongen 2023, gjorde Noel fem mål och en assist på 13 matcher innan han anslöt till Djurgården under juli månad. I Djurgården noterades Noel för 11 allsvenska matcher och ett allsvenskt mål.

Vid sidan av klubblagskarriären har Noel även representerat det svenska landslaget på U17-nivå.

Nu står det klart att Noels karriär fortsätter i Blåsvart från och med säsongen 2024. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2028.

En längre videointervju med Noel publiceras efter hans första träning med Sirius.

Noel Milleskog, välkommen till Sirius, hur känns det att vara klar för Blåsvart?
– Det känns jättebra och otroligt kul att komma till Sirius.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2024?
– Mina förväntningar är att laget ska fortsätta på den fina trenden som Sirius visade sista halvan av 2023. En trend som troligtvis hela fotbolls-Sverige lade märke till. Sedan vill jag också vara med och bidra till att Sirius fortsätter att spela en attraktiv fotboll.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag är en offensiv spelare som kan spela på många positioner. Jag är kvick, laglojal, lyhörd och tar gärna tips från ledare och lagkamrater. Sedan har jag även en bra vänsterfot och jag hoppas att jag kan bidra med poäng framåt. Jag är även kreativ och älskar att göra mål och avsluta, så förhoppningsvis – summa summarum, kommer jag göra allt för att bidra till fler mål framåt.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Noel är en duktig spelare som passar bra in i vårt sätt att spela fotboll, både i anfallsspel och försvarsspel. Han kommer i första hand som 9:a, men har egenskaper som gör att han kan spela på samtliga offensiva positioner, vilket vi värderar högt och vi ser en potential i att han ska bli ännu bättre hos oss. Vi ser fram emot att se Noel i Sirius.

Fakta Noel Milleskog
Position: Anfallare.
Ålder: 21 (född 2002).

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på transfermarkt.com

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch