Niklas Busch Thor tackar för sig efter säsongen

  • App
01082021_1627855037.jpeg

Sirius lagkapten Niklas Busch Thor meddelade idag att han avslutar sin aktiva fotbollskarriär efter säsongens slut.

Han har funderat länge och väl, och nu är beslutet taget. Det blir inget mer spel för Sirius lagkapten Niklas Busch Thor efter säsongen, då han lägger skorna på hyllan. Det blir två matcher till i Siriuströjan, sedan är det över.

– Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit. Det känns såklart väldigt tråkigt på många sätt, fotbollen har varit en livsstil under en stor del av mitt liv och det har varit en otrolig resa för mig, från division 3 upp till allsvenskan, säger Niklas Busch Thor.

Efter en kortare sejour i Blåsvart i junioråldern kom han till Sirius för första gången som senior inför säsongen 2014, efter spel i bland annat GUSK och IK Frej. Sedan dess har den nu 31-årige Uppsalasonen varit en frontfigur och härförare i det lag som lyft Sirius till historiska höjder.

– Målet för mig själv och med laget var att ta Sirius till allsvenskan och etablera oss där. Det har vi uppnåt nu, och jag känner stolthet över det och en väldig tacksamhet till Sirius som gett mig chansen, tränarna och alla fantastiska lagkamrater som gjort att man fått vara med på den här resan, säger Niklas Busch Thor och fortsätter.

– Men allt har ett slut, man måste veta när det är dags att gå vidare. Jag har haft det lite tufft i år, man måste vara väldigt dedikerad för att få ihop det och jag tror att det är rätt tid för mig nu.

I måndagens bortamatch mot Hammarby är han avstängd, sedan väntar en sista hemmamatch på Studan mot Malmö FF den 29 oktober innan säsongsavslutningen borta mot AFC Eskilstuna. 91 seriematcher med stjärnan på bröstet kan bli 93 innan Niklas Busch Thor avslutar sitt kapitel i de blåsvarta historieböckerna. Det som handlar om en vänsterfot, ett ledarskap och ännu så mycket mer.

– Det har varit den roligaste tiden i mitt liv, det häftigaste jag gjort. Det är med en stolthet som man kliver av, över att man har fått vara med i den här föreningen och fått jobba med det här laget och alla runt omkring. Alla fantastiska fans som varit med och stöttat genom sju raka förluster och allt möjligt, folk som åker land och rike runt och bryr sig så otroligt mycket om det här. Det finns väldigt mycket jag tar med mig, framför allt alla människor jag träffat, säger Niklas Busch Thor.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch