Niklas Busch Thor är tillbaka i Blåsvart

  • App
01082021_1627858460.jpeg

Niklas Busch Thor är tillbaka i Sirius! Fjolårets lagkapten har skrivit på ett nytt kontrakt med Blåsvart som sträcker sig över säsongen 2020.

Det var i slutskedet av förra säsongen som Niklas Busch Thor tog beslutet. Fotbollskarriären var över. Han hade varit med om att ta Sirius till allsvenskan och göra en fantastisk säsong 2017, men nu kände han att det var dags att avsluta.

– Sirius har visat ett intresse hela tiden och varit tydliga med att de vill ha mig, och det har känts bra att veta det. Men jag tänkte verkligen att jag slutade helt, och jag var helt säker på det så sent som i somras när jag pratade med Sirius, säger Niklas Busch Thor.

Några månader senare är känslan en helt annan. ”NBT” har skrivit på ett nytt kontrakt smed Blåsvart som sträcker sig över säsongen 2020, och gör sin första träning på tisdagen.

– Det såddes väl ett frö i somras, och sedan har jag börjat känna hur mycket jag faktiskt saknar det. Jag kände mig inte klar med fotbollen, och det har hela tiden gnagt lite i mig att jag har mer att ge, att jag aldrig peakade, säger Niklas Busch Thor.

– Det ihop med att jag brinner för Sirius och tror på det klubben och Kim och Tolle håller på med fick mig att ta det här beslutet. Jag hade inte bara kommit tillbaka till vilken klubb som helst.

Sirius tränare Kim Bergstrand är nöjd med att ha fjolårets lagkapten och Kjelledine-pristagare tillbaka i laget.

– Vi är glada att Niklas har valt att gå in med allt han har i minst två och ett halvt år till. Han är en väldigt skicklig mittfältare som har alla de egenskaper vi söker för att bli ett stabilt och vinnande lag, säger Kim Bergstrand.

Att det är en långsiktig satsning det handlar om, och ingen tillfällig comeback, är Niklas Busch Thor tydlig med.

– Jag sa direkt att ska jag komma tillbaka ska jag göra det ordentligt. Jag har hållit igång ganska bra och jag har en plan och strategi för hur jag ska ta mig tillbaka till den nivå jag var på när vi gav oss in i allsvenskan för ett och ett halvt år sedan. Det är klart att jag kommer att behöva lite tid innan jag kan gå in och spela allsvensk fotboll, men fram till dess att jag kan bidra på planen ska jag se till att bidra så gott jag kan utanför den.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch