Natalie Nordelind avgjorde för Sirius F17

Segermålet kom efter bra förarbete av Elin Åkerman till höger i straffområdet efter 85 minuters spel.Elin hittade Ammy Wallin med en passning i mitten av straffområdet. Ammy testade ett skott som tog på en Sundsvallsspelare och gick fram till Natalie Nordelind som, via stolpen, satte segerbollen till 2-1.Spelmässigt inledde Siriuslaget matchen bra och hade ett grepp om spelet under matchens första 45 minuter. Bra fart i passningspelet, rättvända spelare och bra rörelse gjorde att Sirius tog sig fram till många bra offensiva lägen.Mittbacken Johanna Högström deltog bra i det offensiva spelet. Johannas djupledsrörelser med boll ställde till stora problem för Sundsvalls defensiva linjer.På vänsterkanten spelade Fia Hage och Bea Stenmark klokt och luckrade upp Sundsvallsförsvararna flera gånger med smarta kombinationer.Sirius tog ledningen med 1-0 i den 40:e minuten.Det började med att Johanna Högström följde med upp i offensiven och hittade Fia Hage med en passning på vänsterkanten. Fia avancerade runt sin försvarare och spelade in bollen snett bakåt till Julia Frank som mötte och hittade rätt med ett perfekt skott i höger hörn.Kort därefter kvitterade Sundsvall till 1-1.I den andra halvleken tappade Sirius lite av linjerna i sitt spel. Detta utnyttjade gästerna och kunde koppla ett litet grepp om spelet inledningsvis. Laget hade också ett friläge och en boll i ribban.En bit in i andra halvlek kom Isabelle Lide in på höger mittfält.Isabelles fart och rörelse i offensiven gjorde att Sirius vid flera tillfällen kunde ta sig fram till farligheter i det offensiva spelet.Även om Sirius inte spelmässigt nådde samma nivåer i det offensiva spelet i andra halvlek så skapade man en del chanser. I den 85:e minuten kom också segermålet till 2-1 genom Natalie Nordelind.Sirius F17 matchar på onsdag igen då AIK står för motståndet på Lötens Konstgräs.Matchfakta:Sirius F17-Sundsvalls DFF 2-1 (1-1)Målen, Sirius: Julia Frank, Natalie Nordelind. Sundsvall: Isabelle Haranen.Publik: 200Så här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Linnnea Eriksson, Elvira Sjöberg, Johanna Högström, Bea Stenmark – Ammy Wallin, Natalie Björn, Märta Säfström, Fia Hage – Elin Åkerman, Julia FrankErsättare: Emma Holmgren, Stina Melin, Viktoria Andersson, Isabelle Lide, Natalie Nordelind.