Nahom Girmai Netabay lämnar Sirius Fotboll

NGN_v1

Sirius Fotboll och Nahom Girmai Netabay har kommit överens om att gå skilda vägar efter att hans avtal gick ut den sista november. Nahom noterades för totalt 50 allsvenska framträdanden i Siriuströjan och stod för totalt sju allsvenska mål, det senaste på straff i måndagens match mot BK Häcken vilket visade sig bli hans sista framträdande i Siriuströjan.

Nahom Girmai Netabay kom till Sirius inför säsongen 2020 och har utgjort en bärande del av Sirius mittfält sedan sin ankomst till klubben. Förutom sju allsvenska mål och bärande insatser på planen har Nahom även varit en uppskattad lagkamrat som alltid bidragit med positiv energi i omklädningsrummet. Nahoms avtal med Sirius Fotboll gick ut den sista november och det står nu klart att han går vidare med sin karriär.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi tackar Nahom för hans insatser i Siriuströjan. Han har varit en viktig spelare för oss och är en fin personlighet i omklädningsrummet. Jag och övriga ledningen önskar honom lycka till i nästa steg i karriären.

Nahom Girmai Netbay:
– Jag vill tacka Sirius Fotboll och alla supportrar som varit fantastiska, och särskilt tacka mina härliga lagkamrater. Det var tråkigt att mitt första år blev utan publik och att vi inte upplevde den säsongen tillsammans, men det var skönt att få uppleva nästan hela säsongen 2021 med alla supportrar på Studan och det var en fin avslutning här i måndags när vi firade segern tillsammans.

Nahom Girmai Netabay i Siriuströjan
Matcher i Allsvenskan: 50
Mål i Allsvenskan: 7
Assist i Allsvenskan: 2

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch