Nahom Girmai Netabay blir Sirius andra nyförvärv

  • App
02082021_1627885384.jpeg

Sirius andra nyförvärv inför den allsvenska säsongen 2020 blir den 25-årige mittfältaren Nahom Girmai Netabay, senast från Varbergs BoIS, som skrivit på ett tvåårskontrakt med Blåsvart!

Under två år med Varbergs BoIS har mittfältaren Nahom Girmai Netabay stått för 18 mål på 57 seriematcher. 2019 var han en av nyckelspelarna när Varberg överraskande slutade tvåa i Superettan. Nu är 25-åringen klar för allsvenskt spel med Sirius under de närmaste två åren.

– Nahom är en spännande mittfältare som gjort det bra i Superettan och som vi haft koll på under säsongen. Han är en bolltrygg spelare med en offensiv spelstil, han vill löpa mycket och hans rörlighet på planen kommer bidra till att göra vårt spel snabbare, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Nahom Girmai Netabay, som kom till Varberg efter spel med Kristianstad FC i division 1, ser fram emot att få trä på sig den blåsvarta tröjan under sin första allsvenska säsong.

– Det känns jättebra, jag fick en bra känsla direkt när jag pratade med Ola. Sirius spelar en bra fotboll som jag tror passar mig, och gör en spännande satsning som jag ser fram emot att vara en del av, säger Nahom Girmai Netabay.

Ola Andersson beskriver honom som en spelare som kan spela på alla mittfältspositioner.

– Jag hoppas kunna bidra med både mål och assist till laget. Jag har alltid velat spela i allsvenskan, så jag är förväntansfull och hoppas att vi kan ta en hel del poäng och ge de större klubbarna en match, säger Nahom Girmai Netabay.

Fakta, Nahom Girmai Netabay
Född: 28 augusti 1994 (25 år)
Position: Mittfältare
Längd: 172 cm
Vikt: 68 kg
Moderklubb: Kristianstad BoIS
Tidigare klubbar: Kristianstads FF (2013-2015), Kristianstad FC (2016-2017), Varbergs BoIS (2018-2019)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch