Moustafa Zeidan klar för Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627888094.jpeg

Sirius Fotboll är överens med Jönköpings Södra om en övergång av den 23-åriga mittfältaren Moustafa Zeidan. Moustafa ansluter omedelbart till Sirius och planen är att han ska vara spelklar till matchen mot Djurgårdens IF. Avtalet sträcker sig över säsongen 2024.

Moustafa Zeidan är fostrad i Högaborgs BK och flyttade utomlands vid 16-års ålder för att bli ungdomsproffs i Aston Villa. Efter några år i England kom Moustafa hem till Sverige inför säsongen 2016 och har sedan dess representerat klubbar i både Allsvenskan och Superettan. Under årets säsongsupptakt har Moustafa startat samtliga matcher för J-Södra, och har noterats för ett mål och två assist under sina framträdanden i Superettan.

Moustafa ansluter omedelbart till Sirius och matchen mot Djurgårdens IF den 19 juli blir första möjliga match för Moustafa i Siriuströjan.

Moustafa Zeidan, välkommen till Sirius, beskriv känslorna just nu!
– Det känns riktigt bra, det känns efterlängtat och det är skönt att det är klart.

Vad var det som lockade med Uppsala och Sirius?
– Det var bland annat Sirius sätt att spela fotboll som lockade mig, samt även coachen (Bäckström) – Daniel är en bra coach. Sedan är ju Uppsala en storstad också så det känns bra.

Beskriv din själv som fotbollsspelare
– Jag är teknisk, har bra speluppfattning och är ganska offensiv.

Vad tänker du kring Sirius inledning på den allsvenska säsongen.
– Jag har följt laget och jag tycker att Sirius spelar bäst fotboll i serien. Så förhoppningsvis kan vi ta ännu mer poäng än vad laget redan gjort, även om det varit bra hittills.

Vad kan Siriusfansen förvänta sig av dig när du väl är spelklar?
– Det är svårt att säga redan nu, men jag hoppas att jag kommer kunna visa att jag är en ganska fin offensiv spelare.

 Sportchef Ola Andersson om värvningen av Moustafa:
– Moustafa har alltid varit en bra fotbollsspelare och han har tagit ytterligare kliv de senaste säsongerna. Han är en av Superettans bästa spelare och kan dessutom spela på flera mittfältspositioner. Vi är övertygade om att hans vänsterfot kommer att generera poäng. Det här är ytterligare en värvning där vi attraherar en av de bästa spelarna i Superettan och det är vi glada för.

Fakta Moustafa Zeidan:
Position: Mittfältare
Ålder: 23 (född 1998)
Moderklubb: Högaborgs BK
Tidigare klubbar: Högaborgs BK, Aston Villa U18, Helsingborgs IF, Syrianska FC, IF Brommapojkarna, IK Frej Täby, Jönköpings Södra IF

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch