Moses Ogbu lämnar Sirius efter säsongen

  • App
01082021_1627858750.jpeg

Efter nio år och 184 seriematcher i tre olika divisioner återstår nu bara två matcher för Moses Ogbu i Siriuströjan. Lagkaptenen har beslutat sig för att lämna Blåsvart efter säsongen.

På måndag gör Moses Ogbu sin 185:e seriematch i Sirius. Det blir också hans sista hemma på Studan. Efter nio säsonger i Blåsvart känner nu Sirius lagkapten att det är dags att gå vidare i karriären.

– Jag har funderat länge över det här. Det har varit en ära att få spela för den här klubben så länge och att vara en del av allt det vi har åstadkommit här. Jag är full av stolthet och glädje över det. Men nu är jag 27 år gammal och jag tror att det är rätt läge att ta nästa steg i min karriär, för mig och min familj. Det var ett svårt beslut att ta, men ibland kommer du till ett skede i livet där du måste ta ett beslut, säger Moses Ogbu.

Moses Ogbu kom till Sverige från Nigeria 2009, och efter provspel i Djurgården och en kort sejour i Gimo IF skrev den spenslige 18-åringen i slutet av november på för Sirius, som då nyligen åkt ur Superettan.

Med undantag för en vår i Jönköpings Södra 2016 har han varit Blåsvart trogen sedan dess, från Division 1 Norra via Superettan och vidare till Allsvenskan. Han kom som en ung och avig yttermittfältare men växte med tiden fram till en kraftfull anfallare, och fick sitt stora genombrott när han vann skytteligan i Division 1 Norra med 18 mål 2013.

Under nio år i klubben har Moses Ogbu blivit en av IK Sirius främsta ikoner och kulturbärare, och en av de största publikfavoriterna som spelat på Studenternas. Han bar kaptensbindeln redan i det allsvenska kvalet mot Falkenberg 2015, och fick ta över kaptensrollen på heltid inför årets säsong. Att han skulle bli kvar så länge var inget han förutsåg när han kom, hösten 2009.

– Det trodde jag ärligt talat inte, men det är ingen slump att det blivit så. Det har känts bra hela tiden och jag har verkligen njutit av det. För varje år har det bara blivit bättre, med klubben, staden, lagkamraterna och alla runt omkring, säger Moses Ogbu.

Vad nästa steg blir återstår att se, men klart är att Moses Ogbu gör sin sista match hemma på Studenternas nu på måndag.

– Jag kommer att sakna Studan, och supportrarna framför allt. De står mig väldigt nära och jag kan bara tacka dem för all den kärlek de visat mig. Klubben och supportrarna har hjälpt mig och behandlat mig på ett speciellt sätt, gett mig allt. Jag kan inget annat säga än tack.

På måndag tackar vi Moses. Hoppas vi ses på Studan.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch