Moses Ogbu förlänger med Sirius

  • App
01082021_1627855217.jpeg

Moses Ogbu fortsätter i Sirius! Under måndagen signerade trotjänaren ett nytt ettårskontrakt med Blåsvart.

Moses Ogbu kom till Sirius inför säsongen 2010, och har med undantag för en halv säsong i Jönköping 2016 varit klubben trogen ända sedan dess. Nu står det klart att det blir även en nionde säsong i Blåsvart för den 26-årige anfallaren, som skrivit på ett nytt avtal över säsongen 2018.

– Vi är jätteglada över att ha Moses kvar. Moses och Sirius är en bra kombination. Han är både en jättebra ledare, vet hur Sirius spelar fotboll och gör det väldigt bra. Han är också en mångsidig spelare som ger oss många möjligheter, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Så här långt har det blivit 158 seriematcher under åtta säsonger för Moses Ogbu, som inledde 2017 på ett lysande sätt. Efter sex mål och häng på skytteligatoppen under säsongens första halva var dock olyckan framme när serien vände hemma mot BK Häcken. En ful tackling av en motståndare orsakade en fraktur i foten och avslutade Moses Ogbus säsong 2017. Nu är publikfavoriten revanschsugen och ser fram emot ett nytt år på Studan.

– Jag känner mig inte klar i Sirius. Jag har haft många anbud från andra klubbar, men Sirius har alltid funnits där för mig och det skulle kännas respektlöst att lämna nu. Jag har varit skadad och vill komma igång igen och det känns jättebra att få göra det här, säger Moses Ogbu.

Rehabiliteringen går framåt och Moses Ogbu väntas snart vara tillbaka på fotbollsplanen.

– Han ska förhoppningsvis kunna spela fotboll efter nyår, och vara med lite på planen redan nästa måndag när vi drar igång träningen igen, säger Kim Bergstrand.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch