Moses Ogbu bär kaptensbindeln 2018

  • App
01082021_1627856118.jpeg

Under försäsongen har två spelare burit lagkaptensbindeln i Blåsvart, och nu står det klart att de båda kommer att bli kvar i rollen även framöver. Sirius lagkapten under 2018 blir Moses Ogbu, med Christer Gustafsson som assisterande vid sin sida.

Ingen av dem är ovan vid denna typ av ledarroll, då båda i ett antal matcher under de senaste säsongerna fått gå in och vikariera med kaptensbindeln på armen.

– ”Mo” känns som ett självklart val som kapten. Han är kanske den största ledaren på planen i vårt lag, är duktig på att visa vägen, och det märktes på hösten när han inte var med. Han är också väldigt omtyckt i laget, säger Christer Gustafsson.

– Det känns bra, det ska bli kul. Som lagkapten ska man vara en länk mellan gruppen och tränarna, och jag har bra kontakt med många i laget och brukar snacka med dem mycket även utanför planen. Dessutom kommer jag ju att ha en assistent som CG vid min sida, säger Moses Ogbu.

Det delade ledarskapet blir också ett sätt att fördela arbetsbördan lagkaptenerna emellan.

– Det är ganska mycket jobb att vara lagkapten, det handlar inte bara om 90 minuter utan även mycket annat på sidan om, så jag ska försöka avlasta Moses lite i det, säger Christer Gustafsson.

Sirius tränare Kim Bergstrand förklarar varför valet föll på just Moses Ogbu och Christer Gustafsson.

– Moses och CG kan Sirius, som organisation och hur vi spelar fotboll. De är bra i omklädningsrummet med de andra och de kan se helheten, ta ansvar för mer än sitt eget. Det är två kloka människor med ett stort hjärta, säger han.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch