Mohammed Saeid klar för Sirius

  • App
01082021_1627858093.jpeg

Sirius förstärker truppen med den kvicke mittfältaren Mohammed Saeid, som på fredagen skrev på för Blåsvart.

Den 27-årige mittfältaren Mohammed Saeid, senast i danska Lyngby BK, har skrivit på ett kontrakt med Sirius som sträcker sig över säsongen 2021.

– Han tillför spetskompetens som vi saknar och kompletterar övriga mittfältare på ett väldigt bra sätt. Han kan spela på många olika positioner på mittfältet, men är framför allt snabb i fötterna, extremt bolltrygg men även kvick med bra tempoväxlingar, säger Thomas Lagerlöf.

Det är en välmeriterad spelare som förstärker Blåsvart inför den allsvenska hösten. Mohammed Saeid inledde karriären med BK Forward i hemstaden Örebro innan han som 12-åring flyttade till England för sju år i West Bromwich Albions akademi.

2009 återvände han till Forward, och efter tre säsonger i Division 1 Norra med möten mot bland annat Sirius var det dags för en flytt till allsvenska Örebro SK. Tre allsvenska säsonger senare väntade en lyckad treårig sejour i amerikanska MLS innan flyttlasset i vintras bar vidare till danska Lyngby BK. Nästa steg blir alltså Uppsala och IK Sirius.

– Det känns jättebra att vara här. Jag vill bidra till att göra laget bättre, och att vi ska hålla oss kvar i allsvenskan. Jag är en teknisk och kreativ spelare och hoppas kunna bidra med en del assist och poäng också, säger Mohammed Saeid.

I Blåsvart återförenas han med en gammal lagkamrat från Örebro i form av Robert Åhman Persson.

– Det räcker med att Robban spelar här för att jag skulle vilja komma, haha. Men det kändes bra när han hörde av sig och sa många bra saker om laget också, och jag har pratat med tränarna flera gånger och fått en bra bild av klubben, säger Mohammed Saeid.

Mohammed Saeid får tröjnummer 26 i Sirius och gör sin första träning med klubben på måndag.

Fakta, Mohammed Saeid
Född: 24 december 1990 (27 år)
Position: Mittfältare
Tröjnummer: 26
Längd: 170 cm
Vikt: 63 kg
Moderklubb: BK Forward
Tidigare klubbar: BK Forward (2009-2011), Örebro SK (2012-2014), Columbus Crew SC (2015-2016), Minnesota United FC (2017), Colorado Rapids (2017), Lyngby BK (2018)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch