Saeid: ” Joakim Persson tar stora kliv på träningarna”

  • App
02082021_1627886099.jpeg

Efter två omgångar så här dags för ett år sedan ledde Sirius Allsvenskan. Mohammed Saeid gjorde ledningsmålet i hemmapremiären förra säsongen när AFC Eskilstuna slogs tillbaka med 3-2.

Idag är det som bekant en hel annan värld, även fotbollsmässigt. Mohammed Saeid är ute och rastar hunden när vi når honom för en intervju.
Det är lunchtid och laget tränar klockan 14.

Hur är det för dig personligen med allt som sker?

” Luften har faktiskt gått ur lite, i alla fall för mig. Just nu ser det ju inte så ljust ut när det gäller matcher så träningarna är inte lika intensiva som förut. I det stora hela är det så klart inte så viktigt med fotboll. När jag säger som jag gör tänker jag på det som händer runt omkring, folk som förlorar sina jobb och folk som blir sjuka och då är det ju självklart inte hela världen att vi inte kan spela match.”

”Ser du något hopp om säsongen?

”Ja, det gör jag ändå. Vi har ju lite större utrymme än tex Premier League. Vi kan ju faktiskt dra igång i juli och klara det om vi kan dra igång då eller i augusti. Sedan är ju klubbarna i Sverige väldigt beroende av intäkterna från matcherna. Jag tror de kommer vänta lite till så att det kan gå publik på matcherna för klubbarna gör så stora förluster om man spelar utan publik.”

Hur märker ni i spelargruppen av att det är oroligt på kansli-nivå?

”Inte mycket alls faktiskt. Det känns ändå lugnt och klubben ger oss verkligen alla förutsättningar för att vi ska kunna träna på så vanligt som det går. Samtidigt, i det stora hela, i samhället, så känner man ju så klart av allvaret. Man känner det… Det kan ju bli så att många lag inte klarar sig. Men hos oss känns det verkligen inte som någon panik”.

Hur är din egen form rent fotbollsmässigt?

” Det känns riktigt bra. Jag har varit i bra form under hela försäsongen. Det sliter lite att hela tiden fundera på när det hela ska dra igång.”

Många kan ju inte följa Sirius nu när det inte spelas några matcher. Ta oss med till träningen, vilka spelare har tagit kliv som du ser det?

” När det gäller de unga har Joakim Persson tagit stora kliv bara från i januari och till idag. Han lär sig nya grejer varje dag. Det ser väldigt bra ut. Han springer rätt, han gör rätt saker och han gör saker bättre hela tiden.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch