Mittfältaren Abdul Razak till Blåsvart

  • App
01082021_1627855621.jpeg

Den 25-årige mittfältaren Abdul Razak, närmast från IFK Göteborg, skrev på onsdagen på för spel i Sirius under de kommande tre säsongerna.

Abdul Razak anlände till Uppsala under onsdagen efter att ha brutit kontraktet med sin tidigare klubb IFK Göteborg, och efter att mittfältaren genomgått en läkarundersökning skrev han sent på eftermiddagen på ett treårskontrakt med Sirius.

– Det är en spelartyp som vi lite saknat efter Elias skada, en trygg central mittfältare med tempoväxlingar i sig. Han passar bra in i vårt sätt att spela och visade under 2016 i AFC att han var Superettans bästa mittfältare. Förra året hamnade han i en klubb som inte riktigt spelade hans typ av fotboll, och jag tror verkligen det är en spelare som kan blomma ut igen i vår miljö. Han kan snabbt komma upp och prestera på en hög allsvensk nivå, säger Thomas Lagerlöf.

Ivorianen Abdul Razak fick sin fotbollsutbildning i engelska Crystal Palace innan han gick vidare till storklubben Manchester City, där det efter en tid i ungdomsleden blev fem Premier League-framträdanden under två år i A-laget. 25-åringen har dessutom hunnit med fem A-landskamper för Elfenbenskusten.

2016 kom han till Sverige och AFC United där han imponerade stort i Superettan och inför säsongen 2017 värvades han till IFK Göteborg. Där blev det dock inte mycket speltid, under hösten lånades han tillbaka till AFC och nu blir istället Blåsvart nästa steg i karriären. Där återförenas han med de tidigare lagkamraterna i AFC Daniel Jarl och Joshua Wicks.

– Jag har följt Sirius sedan jag mötte dem i Superettan 2016, jag gillar verkligen hur de spelar fotboll och jag har pratat med Joshua om klubben och staden. Jag såg hur de inledde Allsvenskan i fjol, och folk i Göteborg sa att det var en bra klubb och trevliga människor så när möjligheten dök upp tvekade jag inte, säger Abdul Razak.

– Vi får se hur tränarna vill använda mig, men jag vill göra mitt bästa för laget och låta mina fötter tala på planen, och hoppas att vi kan göra en bra säsong igen. Jag tar med min erfarenhet från större klubbar och det viktigaste är att jag jobbar hårt för att hjälpa laget, säger Abdul Razak.

Fakta, Abdul Razak
Född: 11 november 1992 (25 år)
Position: Mittfältare
Längd: 184 cm
Vikt: 80 kg
Moderklubb: ASEC Mimosas
Tidigare klubbar: Manchester City (2011-2013), Portsmouth (lån, 2011), Brighton (lån, 2012), Charlton (lån, 2012), Anzhi Makhachkala (2013-2014), West Ham (2014), OFI Kreta (2014-2015), Doncaster (2015), AFC United (2016), IFK Göteborg (2017), AFC Eskilstuna (lån, 2017)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch