Mirza Jelecak och Henrik Rydström nya tränare

  • App
01082021_1627859054.jpeg

Sirius kommer även fortsättningsvis att ledas av två huvudtränare i ett delat ledarskap. Mirza Jelecak tar klivet upp som huvudansvarig efter fem år som assisterande tränare i klubben, och vid sin sida kommer han att ha tidigare Kalmar FF-tränaren Henrik Rydström.

>> Intervju med nya tränarna: ”Känns jävligt spännande”

Beskedet om att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar Sirius efter sju år kom för knappt fyra veckor sedan. Ola Andersson tillträdde kort därefter som ny sportchef, och har lett processen med att hitta Sirius nya tränare sedan dess. Nu står det alltså klart att Mirza Jelecak och Henrik Rydström blir Blåsvarts nya tränarduo under de närmaste två åren.

– Det är två hungriga, giriga fotbollstänkare som har idéer kring hur vi kan utveckla fotbollen. Det vill vi i Sirius också göra. De har ett jobb att göra med att få ihop sina tankar, men deras idéer är så pass nära varandra och de känner varandra så pass att det borgar för ett gott samarbete. Jag vill heller inte att de ska vara av precis samma skrot och korn, utan det ska finnas en dynamik där, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Mirza Jelecak kom till Sirius som spelare sommaren 2012, efter att ha representerat Örebro SK, Landskrona BoIS, Dalkurd FF och Väsby United tidigare under karriären. Han var med på planen och vann Division 1 Norra 2013 innan han avslutade spelarkarriären och istället klev in i tränarstaben, där 35-åringen under fem års tid fått ett allt större ansvar i sin roll som assisterande tränare.

– Vi vill fortsätta spela den typ av fotboll vi gjort under de senaste sju åren, och därför var Mirza min utgångspunkt. Han står för kontinuitet i vårt arbetssätt, men det är också spännande i och med att det är första gången han får ta flaggan. Han vet hur vi har spelat men han kommer förstås också att komma med sina idéer, säger Ola Andersson.

Henrik Rydström representerade Kalmar FF under hela sin aktiva karriär, och har bland annat ett SM-guld på meritlistan från sina 20 år som spelare i klubben. Efter att sedan 2014 ha varit aktiv som tränare i KFF:s akademi var 42-åringen assisterande tränare i klubben under säsongen 2016 samt från sommaren 2017. Under sommaren 2018 tog han över huvudansvaret i Kalmar FF, men lämnade klubben efter avslutad säsong.

– När jag var klar med Mirza ville jag hitta en person bredvid honom som kan bilda ett dynamiskt tränarpar. Henrik är ett av de huvudspår som vi hade tidigt i processen, och det känns jättekul att han har nappat på detta. Man kan tydligt se vad han ville göra med Kalmar, spela en passningsorienterad fotboll med kontrollerad fart framåt, vilket ligger helt i linje med det vi vill söka framöver, säger Ola Andersson.

>> Intervju med nya tränarna: ”Känns jävligt spännande”

Mirza Jelecak
Född: 1983-03-02 (35 år)
Klubbar som spelare: Örebro SK (2001-2006), Landskrona BoIS (2007-2009), Dalkurd FF (2010-2011),  Väsby United (2012), IK Sirius (2012-2013)
Klubbar som tränare: IK Sirius (2014-)

Henrik Rydström
Född: 1976-02-16 (42 år)
Klubbar som spelare: Kalmar FF (1993-2013)
Klubbar som tränare: Kalmar FF (2014-2018)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch