Ministerbesök på Löten

Minister01_hemsidan_v2

Under onsdagen besökte Anders Ygeman, integrations- och migrationsminister med ansvar för idrottsfrågor, Lötens IP för att samtala med representanter från Sirius Fotboll. 

Lötens IP utgör navet för Sirius Fotbolls ungdoms- och akademilag, och det var i samband med träningarna för akademins U14- och U15-lag som integrations- och migrationsminister Ygeman kom på besök. En kvartett bestående av ministern, klubbdirektör Christer Abrahamsson, sportchef Ola Andersson samt hållbarhetsansvarige Ian Sirelius träffades under cirka en timmes tid i utkanten av konstgräsplanen. Diskussionerna berörde bland annat Sirius Fotbolls utveckling senaste åren – både på och utanför planen, Sirius Fotbolls roll i Uppsala samt vilka sociala hållbarhetsinitiativ som klubben jobbar med.

– Vi samtalade i nästan en timme med ministern. Under diskussionerna fick vi möjlighet att berätta mer om vår verksamhet, och samtidigt dela med oss av vilka nycklar vi ser för svensk fotbolls fortsatta utveckling. Vi lyfte bland annat vikten av att ge förutsättningar för en högre träningsfrekvens, exempelvis genom att anlägga fler konstgräsplaner så att barn- och ungdomslag får möjlighet till fler fotbollspass. Ministern är väldigt påläst inom området, vilket gjorde att diskussionerna blev konkreta och givande, säger klubbdirektör Christer Abrahamsson.

Förutom att samtala kring Sirius Fotbolls egna verksamhet passade ministern även på att fråga hur klubbrepresentanterna såg på svensk fotbolls utveckling i stort – och då vilka förutsättningar som skulle kunna göra fotbollen ännu mer konkurrenskraftig.
– Jag fick ett bra intryck av Sirius. Det är en klubb som har etablerat sig på allsvensk nivå, en klubb som strävar uppåt och som växer lite för varje år. Det var intressant att höra vilka utmaningar klubben har haft och hur de valt att jobba vidare. Vi har även haft en större diskussion om vad vi tillsammans kan göra för att lyfta svensk fotboll, säger Anders Ygeman, Integrations- och migrationsminister med ansvar för idrottsfrågor.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch