MFF – IKS: ”Det är bara att vänja sig”

01082021_1627850107.jpeg

Träningslägret i Salou är igång, och efter två träningspass på spansk mark är det på onsdagen klockan 13 dags för Sirius att ge sig in i säsongens så här långt största prov. På en av de åtta planerna på träningsanläggningen Complex Esportiu Futbol Salou väntar svenska mästarna Malmö FF i säsongens tredje träningsmatch, något Kim Skoglund ser fram emot.

– Det ska bli kul att få mäta oss med svenska mästarna, vi får två bra prövningar den här veckan och det är sådana matcher vi kommer att ha hela tiden i allsvenskan. Så det är bara att vänja sig, säger han.

Efter att med ett något försenat plan ha anlänt till Barcelona för vidare transport till Salou på måndagskvällen kom man inte i säng förrän vid 2-tiden på natten, och vid 11 idag var det dags för dagens första träningspass. Ett andra, något lugnare sådant, hade man vid 16-tiden.

– Man fick inte så mycket sömn, men vi har tränat två väldigt bra pass idag med bra kvalitet. Det är kul att vara här, det är bara äta, vila och träna som gäller nu i en vecka och det är kul att bara kunna koncentrera sig på det, säger Kim Skoglund.

Medan Sirius precis anlänt avslutar Malmö FF sitt träningsläger i Salou med onsdagens match. Tvärtemot Blåsvart har man också förlorat sina två första träningsmatcher för året, först mot danska FC Helsingör och sedan, i lördags, mot Östersunds FK just här i Salou. Men en kraftmätning för Sirius lär det utan tvekan bli, håller även Kim Bergstrand med om.

– Det är klart att det är så, det går inte att få bättre motstånd i Sverige i alla fall. Tyvärr är vi lite skadeskjutna, men det blir spännande. Vi kommer nog att utsättas för ganska mycket tryck till att börja med. Vi ska se till att vara coola med bollen när vi anfaller och vara noggranna i försvarsspelet. Det är fortfarande i stora drag som gäller, vi håller på att lära känna varandra, säger Siriustränaren.

Skador, då. Ante Eriksson tränar i princip för fullt men matchas inte ännu, Ante Björkebaum har en svullnad i sitt knä och spelar heller inte mot Malmö. Det gör inte heller Philip Haglund, som dock förväntas komma mer och mer in i träning under veckan. Jesper Arvidsson dras fortfarande med den stukade fot han åkte på i Sundsvall, och på tisdagens träning tillkom ett ytterligare namn till den listan, då Johan Andersson trampade snett och vad det verkade även han åkte på en ordentlig stukning som håller honom borta från spel. Dragan Kapcevic och Johan Eiswohld står dock redo att göra säsongs- respektive matchdebut tillbaka från sina skador.

Matchen tv-sänds i CMore Fotboll. Matchstart alltså klockan 13:00. Häng med där och på vår Instagram och Twitter under hela veckan från träningslägret i Salou!

Sirius startelva
Lukas Jonsson
Karl Larson, Johan Eiswohld, Oscar Pehrsson, Jakob Bergman
Kim Skoglund, Diego Montiel, Christer Gustafsson
Ian Sirelius, Alexander Nilsson, Kingsley Sarfo

Avbytare: Joshua Wicks, Daniel Jarl, Oscar Kindlund, Stefano Vecchia, Dragan Kapcevic

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch