Mauricio Albornoz klar för Sirius

  • App
01082021_1627855637.jpeg

Den rutinerade mittfältaren Mauricio Albornoz har tränat med Sirius under de senaste veckorna, och var med laget under träningslägret i Portugal. Nu står det klart att han blir kvar i Blåsvart även fortsättningsvis. 29-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till den 31 juli.

– Det känns kul, jag är glad att det blev den här lösningen, säger Albornoz, som redan hunnit komma till rätta i sitt nya lag.

– Det var ungefär som jag misstänkte innan, att det var en fin grupp i en bra klubb med bra tränare. Att det var ordning och reda och inga problem att komma in i gruppen.

Mauricio Albornoz har lång erfarenhet av allsvenskt spel. Han inledde karriären i moderklubben Brommapojkarna, där han gjorde sju säsonger i Superettan och Allsvenskan innan Åtvidaberg blev ny klubbadress. Efter en säsong i östgötaklubben väntade lånesejourer i IFK Göteborg och GIF Sundsvall innan fjolåret tillbringades i AFC Eskilstuna.

Kim Bergstrand är nöjd över att kunna knyta sin förre BP-adept till Blåsvart.

– ”Marre” är en väldigt fotbollssmart och hårt jobbande mittfältare, han är taktiskt smart och har en kort anpassningstid till vårt sätt att spela, säger han.

Fakta, Mauricio Albornoz
Född: 10 mars 1988 (29 år)
Position: Mittfältare
Längd: 183 cm
Vikt: 80 kg
Moderklubb: IF Brommapojkarna
Tidigare klubbar: Gröndals IK (lån, 2007), IF Brommapojkarna (-2014), Åtvidabergs FF (2015-2016), IFK Göteborg (lån, 2016), GIF Sundsvall (lån, 2016), AFC Eskilstuna (2017)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch