Matchsummering: Varbergs BoIS - IK Sirius

Startelvan_v3_hemsidna

En måstematch väntade för de blåsvarta från Uppsala när laget åkte ner till Varberg Energi Arena. De senaste tre matcherna hade Sirius förlorat, men den här dagen skulle till slut den negativa trenden brytas. Sirius vann starkt med 2-0 och var det klart bättre laget efter 30,  något tuffare, inledande minuter.

Första halvlek

Varberg är ett tydligt lag. De är raka och skickliga på fasta situationer. De första trettio minuterna skapade de en hel del hörnor och frisparkar som ställde till vissa problem för Sirius. Däremot så bjöd Sirius spelare på just det huvudtränare Daniel Bäckström hade efterfrågat och utlovat inför matchen. Blåsvart var inte där för att bli mosade eller överkörda fysiskt, och laget stod upp väldigt bra. Varberg skapade förvisso några farligheter från just fasta situationer, men som tur var stod det 0-0 efter första halvtimmen. Efter det bet sig Sirius in, både genom att kriga i duellspel, men också genom att få fast bollen högre upp på Varbergs planhalva där våra offensiva spelare kombinerade fint ett antal gånger. Det mållösa resultatet stod sig dock första halvlek ut.

Andra halvlek

I andra halvlek kom Sirius ut och började så som de avslutade den första. Ett mittfält i form av Adam Hellborg, Jamie Roche, Moustafa Zeidan och Filip Rogic tog tidigt kontroll. Efter en kontringssituation där Christian Kouakou kommit loss och fått fast bollen hittade han till Moustafa Zeidan i höger inre korridor. Det som hände sedan var ren fotbollsmagi. Ett diagonalt inlägg bakom Varbergs vänsterback damp ner perfekt på en Laorent Shabani, vars löpning och avslut nästan var lika bra som passningen. Shabani nickade in 1-0 bakom Varbergs målvakt och det var en förlösande glädje för alla blåsvarta.

Ungefär 15 minuter senare var det dags för Moustafa Zeidan att briljera igen, när han efter en blåsvart bollvinst en bit in på Varbergs planhalva kunde sätta igång och avsluta en kontring där Sirius hamnade tre mot två. Moustafa Zeidan drev skickligt bollen framåt, Varbergs backlinje föll och han kunde sedan avsluta med ett fint placerat avslut nere i målvaktens vänstra hörn.

En 2-0-ledning gjorde att Varberg behövde göra förändringar, men hela fem byten på en och samma gång gjorde inte så stor skillnad för matchbilden den här gången. En känsla av lugn och kontroll speglade Sirius sista tjugofem minuter, och Blåsvart hade dessutom flera farliga lägen till, där man kanske borde gjort ett 3-0 mål på någon utan möjligheterna. Slutresultatet skrevs till slut till 2-0, och det finns nog ingen som hävdade att det var orättvist. En riktigt skön seger att ta med sig hem till Uppsala.

Ett extra stort tack riktar vi till de blåsvarta hjältar som åkte hela vägen ner till Varberg för att stötta på plats. Ni är fantastiska. Härnäst väntar match mot IF Elfsborg, hemma på Studan, redan på lördag med avspark 17:30.

Startelvan

Tommy Vaiho

Aron Bjarnason – Kristopher Da Graca – Isak Ssewankambo – Marcus Mathisen – Laorent Shabani

Moustafa Zeidan – Adam Hellborg – Jamie Roche

Filip Rogic – Christian Kouakou

Avbytare
David Mitov Nilsson, Filip Olsson, Tim Björkström, Johan Karlsson, Kevin Wright, Herman Sjögrell, Patrik Karlsson Lagemyr Edi Sylisufaj.

Intervjuer efter matchen

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Text: Daniel Smirnov Lindblom.
Foto: Viktor Johansson/Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch