Matchsummering Varbergs BoIS – IK Sirius

  • App
10082021_1628591056.jpeg

I en kampfylld match där vädergudarna valde att träda in med både ösregn och rosa himmel spelade Sirius oavgjort mot Varbergs BoIS på Varberg Energi Arena. Det blev inga mål i matchen och Blåsvart tog alltså med sig en poäng hem i bagaget till Uppsala. Härnäst väntar AIK på hemmaplan den 16:e augusti.

Första halvlek
 Matchen blev spännande direkt när Varberg, redan efter trettio sekunder, avlossade ett skott mot mål som Patrick Nwadike täckte undan via stolpens utsida bakom David Mitov Nilsson i målet. Varberg fortsatte att pressa på under de inledande minuterna och var nära att nicka in ledningsmålet på frispark, men Patrick Nwadike var återigen med på noterna och nickade undan bollen på mållinjen.

Blåsvart tog succesivt över spelet och skapade en del chanser utan att bollen letade sig in i mål, laget pressade Varberg allt mer samtidigt som regnet fullkomligt började att ösa ner på en alltmer vattensjuk gräsplan på Varberg Energi Arena. I slutet av första halvlek hittade Yukiya Sugita fram med en fin passning till Moustafa Zeidan i straffområdet, Moustafa avlossade vänsterbössan men dessvärre gick avslutet några centimeter över ribban. Sirius hade övertaget under slutet av den första halvleken men det var fortsatt mållöst efter första 45 minuterna.

Andra halvlek
Andra halvlek startade som första avslutades, nämligen med fortsatt stort bollinnehav för Blåsvart även om Varberg stack upp med några vassa frisparkar som Sirius-försvaret klarade av att reda ut på ett bra sätt.

Yukiya Sugita hade en vass chans drygt kvarten in i andra halvlek när han avlossade ett distinkt skott från cirka 25 meter, Varbergs-målvakten lyckades dock tippa avslutet till hörna. Varberg skulle även spela till sig ett gyllene läge att ta ledningen, men farligheten slutade med kvällens andra stolpträff. Det var Marcus Mathisen i Siriusförsvaret som lyckades bryta en snabb Varbergs-omställning efter hörna, och brytningen i sin tur träffade stolpen och gick sedermera bort ur straffområdet.

Blåsvart fortsatte föra matchen, men laget hade svårt att komma till några superheta lägen framför Varbergsmålet. Matchen blev allt mer fysisk och tuff ju längre matchklockan led, men det bjöds inte på några mål i utan mötet förblev mållöst och lagen delade därmed på poängpotten. Resultatet gjorde att Sirius klättrade en placering i tabellen och laget befinner sig därmed på en elfteplats efter 14 spelade omgångar i Allsvenskan

Moustafa Zeidan efter matchen:

Startelvan
David Mitov Nilsson
Adam Ståhl – Tim Björkström – Patrick Nwadike – Marcus Mathisen – Laorent Shabani
Nahom Girmai Netabay – Jacob Ortmark – Moustafa Zeidan
Yukiya Sugita
Christian Kouakou

Avbytare
August Ahlin, Adam Hellborg (inbytt), Karl Larson (inbytt), Joseph Colley, Dennis Widgren (inbytt), Johan Karlsson, Edi Sylisufaj (inbytt)

Text: Kevin Ståhlberg.
Foto & Film: Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch