Matchsummering: Varbergs BoIS - IK Sirius

Startelvan_omg4 kopiera

Hemmalaget Varbergs BoIS tog tidigt ledningen mot Blåsvart men efter Jamie Roches första allsvenska mål kunde Sirius resa hem från Påskbergsvallen med en poäng. Därmed har Blåsvart noterats för tre kryss på de tre inledande omgångarna. Härnäst väntar de regerande svenska mästarna BK Häcken på Studenternas.

Första halvlek
Varberg tog ledningen tidigt i matchen, men Magnus Kaastrup fick snabbt en möjlighet att kvittera då han frispelades av Daniel Stensson. Magnus avsluts dock räddades av hemmamålvakten och Varbergs ledning förblev intakt. Sirius gav sig inte i kvitteringsjakten, laget fortsatte kämpa för en kvittering och Daniel Stensson kunde sånär stöta in bollen från nära håll – men hemmalagets målvakt var med på noterna den gången också. När det var dags för halvtid stod det fortfarande 1-0.

Andra halvlek
Jakten på en kvittering fortsatte i den andra halvleken. Det var till slut Jamie Roche som kunde sätta 1-1-målet efter ett hård och välplacerat distansskott – Jamies allra första allsvenska mål dessutom. I slutskedet av matchen skapade båda lagen chanser till ett kvitteringsmål, för Sirius del av Patrick Nwadike närmast då var först på en hörna, men bollen räddades av en hemmaförsvarare på mållinjen. När matchen blåstes av i den 94:e spelminuten var ställningen 1-1 vilket innebar tredje raka krysset för Blåsvart.

Startelvan

Jakob Tånnander

Kristopher Da Graca – Patrick Nwadike – Marcus Mathisen – Dennis Widgren

Daniel Stensson – Jamie Roche– Melker Heier 

Aron Bjarnason –  Magnus Kaastrup – Tashreeq Matthews

Avbytare

Jakob Voelkerling Persson, Herman Sjögrell, André Alsanati, Edi Sylisufaj, Emil Özkan, Malcolm Jeng, August Ljungberg, Hannes Sveijer

Intervjuer efter matchen

 

Presskonferens

James mål från sidlinjen

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch