Matchsummering: U19 IK Sirius - Malmö FF

U19_premiar_sirius_malmo_5093_900

Lördag den 2 April var det dags för våra kära U19-killar att dra igång årets upplaga av P19-Allsvenskan. Nytt för årets upplaga är att det enbart finns en Allsvensk P-19-serie där Sirius och 13 andra lag ingår. I den första matchen stod Malmö FF för motståndet med avspark 14:00 på Lötens IP.

Den första halvleken var jämn och väldigt vuxen. Känslan från sidan var att båda lagen var intresserade av att kontrollera matchen, och när två lag är skickliga på att göra det, vare sig det är med eller utan boll kan det ofta resultera i att det inte skapas särskilt många målchanser. Det var en väldigt jämn första halvlek där Malmö hade något mer bollinnehav, men det bör sägas att en stor del av skåningarnas bollinnehav var i deras egen backlinje, där de tålmodigt väntade på öppningar. Sirius spelade ett nästintill fläckfritt försvarsspel som ett kollektiv vilket gjorde att öppningar i den första halvleken inte kom för Malmö. När de blåsvarta själva hade bollen lyckades de stundtals att ha längre anfall, som kom efter att de spelat förbi Malmös höga och aggressiva press. Första halvlek slutade 0-0 men med en god känsla för Sirius som nog kände att det här var en match som kunde resultera i poäng efter en bra prestation i första halvlek.

I andra halvlek fortsatte bortalaget att ha längre, tålmodiga anfall och nu kom de oftare längre in på Sirius planhalva. Sirius hade svårt att ha längre anfall i den andra halvleken, och som ett resultat av en del bolltapp fick hemmalaget spela försvarsspel längre och längre ner på egen planhalva. Det var fortsatt chansfattigt i matchen, och fortsatt två lag som spelade en vuxen fotboll. Tim Olsson hade en chans med ungefär tio minuter kvar där han vek in från vänstern för att avsluta med högern, men avslutet hamnade tyvärr någon centimeter utanför stolpen. Malmö fortsatte att trycka på och ligga något närmare ett segermål, och efter en hög bollvinst i matchen absoluta slutskede lyckades de också trycka in 0-1. Sirius gav det sedan ett gediget försök till att forcera in en kvittering, och hemmalaget kom också nära, framförallt genom Noel Hansson som flyttades upp som forward i matchens sista minuter. Tyvärr, lyckades blåsvart inte att kvittera och Malmö FF åkte hem med alla tre poängen från premiärmatchen i P19-Allsvenskan. Det var en match som sett utifrån chanser hade kunnat slutat hur som helst, men just idag drog Malmö FF tyvärr det längsta strået.

Tack till all support från sidan, och ett extra stort tack riktas till supportergruppen Västra Sidan som var på plats och stöttade P19-killarna.