Matchsummering IK Sirius – Östersunds FK

omg18_startelvan

På ett halvkyligt Studenternas möttes Sirius och Östersund i Allsvenskans 18 omgång. Matchens enda mål kom i den första halvleken då Christian Kouakou stod på rätt plats och placerade in sitt åttonde mål för säsongen. Blåsvart har nu två raka vinster på hemmaplan och laget klättrade även en placering i den allsvenska tabellen.

Inledningen av matchen var som förväntat hemmalagets sett till bollinnehav medan gästerna låg rätt i positioner nära sitt eget mål. Matchen jämnade ut sig något vid ungefär halva halvleken spelad och bollinnehavet skiftades fram och tillbaka utan några större målchanser för något av lagen.

Huvudtränare Daniel Bäckström tvingades till ett byte redan efter halva första halvleken då Patrick Nwadike var tvungen att avbryta matchen, in kom istället Joseph Colley och tog över Patricks position i mittförsvaret. Blåsvart fortsatte att ta initiativen i offensiven, och det testades en hel del distansskott mot Östersundsmålet men inga av dessa gav några större resultat.

Till sist skulle dock Blåsvarts företagsamhet i offensiven bära frukt, i den trettionde minuten gjorde Christian Kouakou sitt åttonde mål för säsongen. Yukiya Sugita fick en boll precis utanför straffområdet som han klackade med sig, och i samma situation tog bollen på en försvarare i bortalaget och därefter hamnade den framför fötterna på Christian Kouakou som snyggt placerade in 1-0.

Mål

Blåsvart vidhöll sitt tryck framåt och Moustafa Zeidan testade sitt fruktade distansskott åter i den första halvleken, tyvärr gick bollen precis utanför stolpen. 1-0 var intakt när lagen gick in till halvtidspaus.

Sirius tog åter kommandot i starten av den andra halvleken, med fortsatt bra bolltrillande och självförtroende i kroppen kontrollerade Blåsvart det mesta i matchen. Bortalaget låg fortsatt rätt i defensiven och tog vara på de kontringstillfällen samt fasta situationer som gavs.

Precis som i första halvlek jobbade sig Östersund allt mer in i matchen ju längre halvleken led, även om hemmalaget hade fortsatt stor kontroll på tillställningen. Östersund stack upp i en riktigt farlig kontring en kvart innan slutet, en Östersundsspelare kom till slut helt fri med Hannes Sveijer, men Sirius-målvakten stod för en fenomenal benparad och bollen gick ut till hörna.

Blåsvart stack upp i ett läge direkt efteråt när Laorent Shabani dribblade bort inte bara en utan två motspelare och serverade Adam Ståhl som skött direkt men bortalagets målvakt var med på noterna och kunde rädda Adams avslut. Med bara några minuter kvar av ordinarie speltid var Marcus Mathisen nära att punktera matchen med ett skott i straffområdet men även det skottet räddades av bortalagets målvakt.

Östersund försökte in i det sista, men deras offensiva initiativ var förgäves – Sirius gick vinnande ur matchen och laget tog sin andra raka vinst på hemmaplan.