Matchsummering: Sarpsborg 08 FF - IK Sirius

Startelvan_FINAL

Träningslägret i Spanien avslutades med en träningsmatch mot Sarpsborg FF 08 från Norge. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter att Christian Kouakou gjort mål för andra matchen i rad. Nyförvärven Kristopher Da Graca och Andreas Murbeck noterades för sina första matchminuter i Blåsvart.

Första halvlek

Sarpsborg inledde matchen bäst, de lyckades hitta in med bollen i ytan mellan Sirius mittfält och backlinje, vilket ledde till flera farligheter direkt i matchinledningen. Sarpsborg kunde även ta ledningen redan innan fem minuter var spelade. Norrmännen fortsatte att diktera tempot efter sitt ledningsmål, och Sirius fick till en början rikta in sig på försvarsspel.

Efter Sarpsborgs starka inledning kunde Sirius till slut arbeta sig in i matchen allt mer. Kvitteringen kom efter att Herman Sjögrell och Filip Olsson samspelat på högerkanten, kombinationen mynnade ut i att en andraboll hamnande framför Christian Kouakous fötter – och Christan var säkerheten själv då han satte 1-1 efter 21 spelade minuter.

Matchbilden blev mer varierad efter kvitteringen. Tim Björkström var på alerten och räddade en boll på mållinjen efter 30 minuter, och strax därefter hade Edi Sylisufaj och Christian Kouakou en fin kombination som nästintill mynnade ut i ett ledningsmål från Edi, men avslutet gick över.

Första halvlekens sista chans var ett distansskott från Sarpsborg, avslutet gick i kryssribban bakom August Ahlin och ställningen efter första halvlek förblev därmed 1-1.

Andra halvlek

Sirius stod för en betydligt starkare inledning i den andra halvleken. Blåsvart fick ett tidigt övertag över bollinnehavet, och det var istället Sarpsborg som fick rikta in sig på försvarsspel. Lägen fanns till ett ledningsmål för Blåsvart, men skärpan i den sista tredjedelen var inte riktigt där när väl avsluten togs eller den avgörande passningen skulle slås. Christian Kouakou hade det bästa läget då han snyggt skottfintade bort sin försvarare, men det efterföljande avslutet gick utanför.

Det var istället Sarpsborg som skapade den andra halvlekens kanske bästa lägen i matchens slutskede. August Ahlin fick visa prov på fina reflexer, och när inte han stod i vägen var det istället någon Siriusförsvarare som agerade sista utpost. Resultatet från den första halvleken stod sig därmed hela matchen ut.