Matchsummering Örebro SK - IK Sirius

Startelvan_nyhet

Sirius reste till Närke för match mot Örebro SK på Behrn Arena. Matchen började på värsta tänkbara sätt då hemmalaget tog ledningen redan i första matchminuten, Blåsvart kvitterade på straff i inledningen av andra halvlek. En straff som också resulterade i ett rött kort för hemmalaget Örebro. Trots ett stort spelövertag matchen igenom lyckades dock inte Blåsvart få in fler bollar bakom ÖSK-målvakten och det blev därmed delad poängpott på Behrn Arena. Nästa match spelas om en vecka då Djurgårdens IF gästar Studenternas.

Det var hemmalaget Örebro som inledde matchen bäst då de tog ledningen redan i den första matchminuten. Blåsvart hade ett farligt läge i kontringen därpå när Dennis Widgrens inlägg sånär styrdes i mål av ÖSK-försvarare. Blåsvart växte sig in alltmer i matchen, bara några minuter senare fick Nahom Girmai Netebay ett gyllene läge att sätta kvitteringen när han vände om i straffområdet och klippte till, avslutet gick dessvärre i stolpen.

Ju längre halvleken led desto tydligare blev Sirius spelövertag, laget etablerade sitt spel på offensiv planhalva och började skapa fler och fler kvitteringslägen. Jacob Ortmark hade ett långskott som tog i ribban, Christian Kouakou var där på returen men hans avslut gick precis utanför. Örebro fick mestadels ägna sig åt försvarsspel i den första halvleken, hemmalaget kom visserligen upp i några vassa kontringar men David Mitov Nilsson hade full koll på deras avslut.

Första 45 förblev en stor chanskavalkad för Blåsvart och laget hade även en boll i må. Det var Christian Kouakou som nickade in bollen i mål på assist av Yukiya Sugita,  men målet blåstes av för offside och 1-0-resultatet stod sig halvleken ut.

Sirius befäste sitt spelövertag i den andra halvleken. Laget fortsatte att visa prov på ett fint passnings- och kombinationsspel, samtidigt som laget vann många närkamper och dueller mot ett hemmalag som fick lägga allt sitt fokus på sitt försvarsspel. Utdelningen för Sirius kom sex minuter in i andra halvlek när Christian Kouakou blev fälld i straffområdet, en kapning som resulterade i ett andra gult kort för Örebro-förvararen och hemmalaget fick därmed klara sig på tio man resten av matchen. Christian Kouakou tog själv hand om straffen och satte 1-1 inför de tillresta Siriussupportrarna, det var därmed utjämnat på Behrn Arena när det återstod lite mer än en halvtimme av matchen.

Efter utvisningen var det Sirius för hela slanten. Det märktes att Blåsvart ville mer och att laget gick för ett segermål. Ett par byten genomfördes för att få in ny energi på planen och målchanserna fanns där men tyvärr resulterade inget av Siriusavsluten i något mål. 1-1 stod sig istället hela matchen ut och det blev därmed delad poängpott på Behrn Arena.