Matchsummering: Mjällby AIF - IK Sirius

1500x1000_MAIF_borta

Blåsvart noterades för säsongens tredje förlust i Allsvenskan efter att hemmalaget Mjällby AIF gjort tre mål under första halvlek.

Blåsvart hade matchens första läge efter 12 minuter då Joakim Persson får ett skott mot Mjällbys mål som går strax över. Efter den målchansen så handlade det mycket om hemmalaget som sätter både ett, två och tre mål inom loppet av tolv minuter. Halvleken avslutas med att Melker Heier får en nick på mål som Mjällbys målvakt tar och strax därefter får Melker Heier gult kort innan domaren blåser av.

Halvleken startar med två byten för Blåsvart då Adam Wikman ersatte Jamie Roche och Tashreeq Matthews ersatte André Alsanati. Även den här halvleken får Joakim Persson till ett skott mot motståndarnas mål några minuter in, dock går även detta skott utanför. Efter det fortsätter målchanserna för Sirius del, men ingen av dem går spräcker nollan. I matchminut 68 gör Blåsvart sitt tredje byte då Edi Sylisufaj kommer in, och Joakim Persson går ut. Sista bytet sker när det är 6 minuter kvar av matchen då August Ljungberg kommer in, och ersätter Magnus Kaastrup. 90+2 min blåses matchen av och efter en mållös andra halvlek blir slutresultatet 3-0 till hemmalaget.