Matchsummering: Mjällby AIF - IK Sirius

Startelvan_omg4

Det var en fin vårkväll på Strandvallen när Sirius gästade Mjällby AIF. Tyvärr lyckades de blåsvarta inte följa upp vinsten mot Helsingborg med tre nya poäng. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget.

Den första halvleken präglades av något av ett ställningskrig. Två välorganiserade fotbollslag ställdes mot varandra, och båda lagen prioriterade en ganska tålmodig speluppbyggnad och ett kompakt och bra försvarsspel. Det var en jämn halvlek, där Sirius och Laorent Shabani var närmast ett ledningsmål i mitten av halvleken, när nämnde Shabani stått för en fin individuell prestation och tagit sig förbi både en, två och tre spelare innan han kunde avsluta från snäv vinkel i motståndarnas straffområde. Tyvärr räddades skottet av målvakten.

Även Johan Karlsson, som gjorde sin första allsvenska start för i år hade ett skott som var en halvsekund från att rulla in efter en tilltrasslad situation, men Samuel Brolin i Mjällbys mål avvärjde även det skottet. Istället för ett blåsvart ledningsmål i första halvlek, tog Mjällby sig fram precis i slutminuterna av första halvleken och lyckades få med sig en tveksam straff. David Löfquist var säker från straffpunkten och Mjällby tog ledningen precis innan halvtidsvilan.

Sirius kom ut och försökte direkt gå framåt i andra halvlek, och matchbilden och resultatet gjorde att Mjällby kunde sjunka ännu lägre ner, och på så sätt fanns där ytor för kontringar när Sirius tryckte på. Istället för en blåsvart kvittering kunde Mjällby och Jesper Gustavsson, efter en andraboll från ett inlägg, dunka upp 2-0 i nättaket bakom Tommy Vaiho. Siriusspelarna visade ingen uppgivenhet, utan fortsatte att springa, kämpa och försöka skapa målchanser, men just den här dagen var det tufft.

Byten gjordes, och glädjande för framtiden var att både Moustafa Zeidan och Yukiya Sugita kom in i spel och var tillbaka på planen efter sina skador. Men, istället för ett reduceringsmål i slutkvarten av matchen gjorde istället Mjällby 3-0 efter en kontring. Slutresultatet skrevs också till 3-0, men i ärlighetens namn är nog de flesta som såg matchen överens om att det var ett resultat i överkant. Blåsvart vände således hem mot Uppsala utan poäng, men redan på måndag finns det möjlighet till revansch då Hammarby väntar hemma på Studenternas.