Matchsummering: Malmö FF- IK Sirius

Startelvan_omg13-hemsidan

Den allsvenska återstarten innebar årets första möte med Malmö FF. En match som slutade 3-0 till serieledande MFF efter ett tidigt mål i matchen, samt ytterligare två mål i den andra halvleken då även Blåsvart hade reduceradets till tio man efter att Patrick Nwadike fått sitt andra gula kort. Härnäst väntar hemmamatch mot Hammarby IF den 9 juli.

Hemmalaget Malmö FF rivstartade matchen och tog ledningen redan i den femte matchminuten efter att ett lågt inlägg kunde stötas in vid den bortre stolpen. Efter ledningsmålet mattades hemmalagets rivstart av en aning och Blåsvart kunde komma upp allt mer i planen. Tashreeq Matthews hade två fina avslutslägen, men lyckades inte träffa hemmalagets mål vid något av tillfällena. Sirius fick även in en kvittering men Christian Kouakous mål dömdes bort för offside. Det stod fortsatt 1-0 när lagen gick av för halvtidsvila.

Sirius blev reducerade till tio man direkt i den andra halvleken då Patrick Nwadike drog på sig sitt andra gula kort för dagen. Det röda kortet resulterade även i en straff för hemmalaget och de hade därmed utökat sin ledning till 2-0. Tio minuter senare kom även 3-0, vilket även blev slutresultatet i matchen.