Matchsummering: Malmö FF - IK Sirius

Startelvan_220723_hemsidan

I den femtonde omgången av Allsvenskan begav sig Blåsvart söderut för årets första möte med MFF. Hemmalaget hade ett uddamålsövertag efter första 45 och kunde spela i princip hela andra halvlek med en man mer på banan. Det såg länge ut som att matchen skulle sluta 2-0, men spänningen väcktes till liv på slutet då Sirius reducerade på straff, men MFF replikerade snabbt och kunde till slut vinna matchen med 3-1.

Första halvlek

Sirius kom till spel med två nyförvärv i startelvan. Återvändande Dennis Widgren tog plats som vänster wingback och Jakob Voelkerling Persson tog plats centralt i trebackslinjen. När det gällde matchinledningen rivstartade hemmalaget med en hög press mot Blåsvart och Malmö hade direkt flera bud på ett ledningsmål. Både målramen, fina brytningar och räddningar på mållinjen stod i vägen för ett tidigt övertag till hemmalaget. Blåsvart lyckades komma upp i en del omställningar och kunde på det viset även skapade några halvchanser. Christian Kouakou hade några avslut från distans, men inget av skotten blev särskilt farliga. Istället kunde hemmalaget till slut ta ledningen efter cirka 30 minuter, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek

Sirius gjorde inga förändringar i formationen direkt efter paus, men laget tvingades sedan till omstruktureringar efter att Dennis Widgren dragit på sig sitt andra kort för dagen efter bara tre spelade minuter av den andra halvleken. Strax därefter kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0. Resultatet stod sig i en halvtimme då Edi Sylisufaj blev neddragen i straffområdet och Sirius tilldelades en straff. Filip Rogic satte reduceringen och det såg ut som att matchavslutningen skulle bli spännande. MFF replikerade dock efter bara två minuter och slutsiffrorna skrevs därmed till 3-1.