Matchsummering: Kalmar FF – IK Sirius

KFF_IKS_Startelvan

Det blev inga poäng med till Uppsala då Kalmar FF vände söndagens match till 3-1 efter tre gjorda mål i andra halvlek. Christian Kouakou blev Sirius målskytt då han noterades för sitt elfte mål för säsongen. Härnäst väntar ett landslagsuppehåll innan det åter är match på Studenternas IP den 16:e oktober då Varbergs BoIS kommer på besök.

På Guldfågeln Arena turades hemmalaget och Blåsvart om att dela på bollinnehavet i inledningen av matchen. Det delade bollinnehavet ledde till en chansfattig första del av halvleken som mest handlade om ett ställningskrig på mitten. Efter att båda lagen börjat komma fram i allt fler offensiva initiativ var det till slut Sirius som skapade matchens första heta chans, en chans som Christian Kouakou förvaltade på bästa sätt. Efter en fin löpning av Laorent Shabani på vänsterkanten spelade ”Lenti”in bollen i mitten där Christian Kouakou hamnade helt fri med Kalmars målvakt och enkelt placerade in 0–1. Det var anfallarens elfte mål för säsongen.

Hemmalaget replikerade per omgående efter bortalagets ledning och skapade en farlig chans när Jonathan Ring kom fri, men August Ahlin var med på noterna och stod för en fin räddning på Kalmarspelarens friläge.

Motståndarna växte in i matchen alltmer efter Blåsvarts ledningsmål. I slutet av första halvlek skapade hemmalaget på nytt en vass målchans när Jonathan Ring bröt sig igenom bortalagets straffområde och via ett hårt inlägg kom en motståndare stormandes i straffområdet och kunde avlossa ett skott som tvingade August Ahlin till en snabb reflexräddning.

0-1-resultatet stod sig fram till halvtidspausen.

Redan 40 sekunder in i andra halvlek skapade Sirius en riktigt vass dubbelchans när Johan Karlsson var några meter från att få in bollen bakom Kalmars målvakt, och på samma retur fick Adam Hellborg möjlighet att avsluta men hemmalagets målvakt var med på noterna och kunde avvärja avslutet.

Några minuter senare skulle hemmalaget kvittera. Kalmar spelade in bollen i Sirius straffområde och Isak Jansson avslutade otagbart bakom August Ahlin. Hemmalaget blev mer bollförande efter kvitteringen och tryckte tillbaka Blåsvart en hel del och kunde på det sättet fortsätta skapa några halvchanser, men ingen av dessa resulterade i något mål – till en början.

Matchen hamnade åter i ett mellanläge där lagen turades om att ha kontrollen över bollinnehavet men till slut var det Kalmar som var det mest initiativrika laget på banan och de kunde även ta ledningen när Oliver Berg placerade in bollen bakom August Ahlin då det återstod cirka 15 minuter av matchen.

Bara några minuter efter ledningsmålet fick hemmalaget en straff efter att Jonathan Ring dragits ned i straffområdet, samma spelare tog själv hand om straffsparken och utökade hemmalagets ledning till 3–1. Under matchens slutskede skapades inga större chanser för något av lagen och slutsiffrorna skrevs därmed till 3–1 .