Matchsummering: Kalmar FF- IK Sirius

Startelvan_omg6_hemsidan

Mötet med Kalmar FF blev en tillställning där båda lagen hade ett tydligt övertag om en halvlek i var. Det var hemmalaget Kalmar FF som började bäst och hade 2-0 i paus, men efter halvtid kom Blåsvart igång och laget visade på en härlig inställning då de lyckades få in en kvittering i den allra sista spelminuten. Jamie Roche nickade in ett fint inlägg från inhopparen Herman Sjögrell, det var Jamies andra mål i Allsvenskan den här säsongen.

Blåsvart hade mycket boll under de första matchminuterna men lyckades inte skapa något superläge till ett ledningsmål. Istället tog hemmalaget över matchbilden allt mer och redan efter nio minuter kom ledningsmålet. 20 minuter senare utökade Kalmar även ledningen till 2-0, ett tufft underläge för Blåsvart som hade svårt att skapa målchanser under första 45.

Den andra halvleken bjöd på en helt annan matchbild. Nu hittade Sirius rätt i positionerna och i sin press mot hemmaförsvaret. Efter en svag rensning från en hemmaförsvarare kunde Magnus Kaastrup frispela Tashreeq Matthews som kyligt placerade in reduceringen i den 52:a spelminuten. Därefter började jakten på en kvittering. Blåsvart skapade flera lägen, Daniel Stensson hade bland annat en nick som krävde en svettig räddning från hemmamålvakten. När klockan gick över på stopptid stod det alltjämt 2-1 till Kalmar, men kvitteringen kom till slut. I den allra sista spelminuten kunde Jamie Roche nicka in ett fint inlägg från inhopparen Herman Sjögrell, Jamies andra mål i Allsvenskan den här säsongen.