Matchsummering: IK Sirius - Varbergs BoIS

_DSC6845_GIF

Efter en minst sagt imponerande insats är Blåsvart tillbaka på vinnarspåret. Matchen mot tabelljumbon Varbergs BoIS slutade hela 7-0 efter att Sirius gjort fem mål i den första halvleken.

I en minst sagt händelserik första halvlek inledde Tashreeq Matthews målskyttet redan i den åttonde minuten. Därefter utökade Joakim Persson och Melker Heier ledningen och efter 33 spelade minuter stod det 4-0 efter att Joakim Persson gjort sitt andra mål för dagen. Blåsvart slog dock inte av på takten utan fortsatte att skapa farligheter framåt. Strax innan paus fick Sirius en frispark några meter snett utanför straffområdet och Tashreeq Matthews spelade fram Wessam Abou Ali som satte 5-0 från en snäv vinkel.

Gästerna gjorde flera byten i paus men det hjälpte föga då Blåsvart kunde utöka sin ledning två gånger om i den andra halvleken. Ett inlägg från inbytte Aron Bjarnason styrdes in i eget mål av en förvarare i Varberg och i slutskedet av matchen gjorde Joakim Persson sitt tredje mål för dagen då hans avslut gick in i målvaktens vänstra kryss. Därmed skrevs slutsiffrorna till hela 7-0.