Matchsummering: IK Sirius - Varberg BoIS

20221106-145926_OL668_0734_hemsidan

På söndagskvällen var det dags för säsongens sista hemmamatch då Varbergs BoIS gästade Studenternas. En svag första halvlek från Blåsvart resulterade i ett tremålsunderläge i paus, men tack vare en forcering i den andra halvleken kunde slutsiffrorna skrivas till 2-3. Matchen i sig kanske inte var det främsta som Siriussupportrarna kommer minnas av den här kvällen, i fokus var istället Kalle Larson och hans sista matchminuter i Siriuströjan.

Blåsvart inledde matchen på ett piggt sätt. Laget skapade några chanser till att ta ledningen, allra närmast var det när Patrick Nwadike cykelsparkade bollen i stolpen efter bara några minuter. Närmare än så kom dock inte Blåsvart i den första halvleken, istället skulle allt komma att handla om bortalaget. Varberg tog först ledningen efter en kvart, därefter utökade laget ledningen bara åtta minuter senare och gästerna kunde även göra ett ytterligare mål när det endast återstod några minuter av den första halvleken.

Det var ett helt annat Sirius som kom ut till årets sista halvlek på Studenternas. Laget kom ut med en helt annan energi än i den första halvleken och gästerna fick främst rikta in sig på försvarsspel. Trots ett tydlig övertag i bollinnehavet hade laget svårt att skapa några superlägen och resultattavlan visade fortsatt 0-3.

En kvart in i halvleken var det dags för Kalle Larson att äntra planen. Dagens lagkapten Marcus Mathisen räckte över bindeln och Kalle fick ansvar för kaptensbindeln under sina trettio sista minuter i Siriuströjan. Med tio minuter kvar tilldelades Sirius en straff och kapten Larson fick förtroende att ta hand om straffen. Den första straffen räddades, men det visade sig att gästernas målvakt gått för tidigt och på den efterföljande straffsparken placerade Kalle bollen distinkt i målvaktens vänstra hörn. Målets betydelse för matchen kanske kom i andrahand den här gången – att just Kalle fick göra mål framför hemmaklacken i sitt sista framträdande var kanske det som betydde allra mest den här kvällen. I slutminuterna kunde Blåsvart även putsa till slutsiffrorna till 2-3 efter ett fint volleyavslut från Marcus Mathisen.