Matchsummering: IK Sirius - Trelleborgs FF

Startelva

Säsongens första tävlingsmatch på hemmaplan slutade 2-2 efter att gästande Trelleborgs FF kvitterat två gånger om i matchen. Christian Kouakou stod för båda Siriusmålen, vilket innebar att Christian nu gjort mål i fem raka matcher. I och med den delade poängen kunde Kalmar FF passera Sirius i tabellen, den avslutande matchen nere i Kalmar kommer nu att avgöra vilket lag som går vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Sirius kom upp i fler offensiva initiativ redan från matchstart. Laget fick ett tidigt spelövertag men stod även för en del tappade bollar i den egna speluppbyggnaden vilket gjorde att Trelleborg till och från kunde komma upp och hota mot det blåsvarta straffområdet. Det blev dock inte farligare än några hörnor för gästerna i den första halvleken. Cirka 20 minuter in i matchen var det Sirius som noterades för matchens första mål då Christian Kouakou distinkt avslutade efter ett inspel från Aron Bjarnason. Några minuter senare var Laorent Shabani nära att utöka ledningen men bortalagets målvakt gjorde en fin räddning på hans distansskott mot den bortre stolpen. Gästande Trelleborg fortsatte skapa farligheter när Blåsvart tappade boll, i slutet av halvleken stod Tommi Vaiho för en fin räddning som gjorde att halvtidsresultatet förblev 1-0.

Aron Bjarnason var nära att utöka ledningen 20 minuter in i andra halvlek men bollen tog precis i insidan av stolpen och istället kunde Trelleborg kvittera några minuter senare på straff. Strax därefter var Sirius tillbaka i ledning igen. Moustafa Zeidan frispelade Christian Kouakou som läckert chippade över gästernas målvakt och därmed noterades för sitt andra mål för dagen. Många trodde att Blåsvart gick mot segern efter målet men gästerna kvitterade bara några minuter senare på nick. Sirius hade flera lägen i slutskedet av matchen men laget fick inte in fler bollar i motståndarmålet.