Matchsummering: IK Sirius – Örebro SK

1500x1000_EBILJETT_osk_traningsmatch_22jan

Under lördagseftermiddagen gick försäsongen in i ett nytt skede då årets första träningsmatch gick av stapeln på Studenternas. Nyblivna Superettan-laget Örebro SK stod för motståndet i matchen som slutade 2-1 till Sirius. Edi Sylisufaj och Samuel Wikman noterades för målen, se intervjuer med målskyttarna längre ned i denna text.

Till den första halvleken hade båda lagen mönstrat två startelvor med stark A-lagsrepresentation. Det var även debutdags för nyförvärvet Filip Olsson som startade på Sirius innermittfält. Matchbilden var till en början varierad och bollinnehavet var jämnt fördelat mellan Blåsvart och Örebro. Det var dock gästerna som initierade flest farligheter till en början, men det blev aldrig farligare än att laget fick några fasta situationer på offensiv planhalva.

Sirius spelade upp sig allt mer och det var även Blåsvart som började skapa matchens allra hetaste lägen. Laget skapade en dubbelchans där Edi Sylisufaj först avslutade på volley från nära håll, men målvakten räddade, och sedan på andrabollen fick Adam Wikman till en kanonträff som tog i målvaktens vänstra stolpe.

Matchbilden fortsatte på samma spår som innan, lagen delade på bollinnehavet men gästerna hade fortsatt svårt att skapa några farligheter. I stället var det Sirius som återigen hade bud på ett ledningsmål. Edi Sylisufaj var nära att sätta 1-0 då han nickade precis utanför efter ett fint inlägg från Herman Sjögrell.

Till slut kom så matchens första mål, och det var gästande Örebro som satte bollen i mål med bara några få minuter kvar av halvleken. Det såg ut som att bortalaget skulle gå till halvtid i ledning men kvitteringen kom precis innan pausvilan efter ett tjusigt Siriusanfall på vänsterkanten. Karl Larson spelade in bollen till Emil Özkan som i sin tur klackade bollen till en friställd Edi Sylisufaj som behärskat kunde placera in kvitteringen precis innan domaren blåste av första 45.

Startelvan – Första halvlek
Hannes Sveijer

Herman Sjögrell – Jamie Roche – Fredrik Liverstam – Marcus Mathisen – Karl Larson

Adam Wikman– Jacob Ortmark – Filip Olsson

Edi Sylisufaj – Moustafa Zeidan

Startelva_hemsida01

Startelvan i första halvlek.

Andra Halvlek

En mer akademipräglad elva äntrade planen till andra halvlek. Det var möjligtvis inte samma bolltempo som i första 45, men det fortsatte ändå vara en jämn tillställning till en början med en varierad matchbild. Återigen var det Blåsvart som skapade de allra hetaste lägena, Samuel Wikman testade från långt håll och var nära att sätta 2-1 precis i början.

Sirius tog över matchbilden allt mer, en stor del av passningsspelet gick via innermittfältet och anfallen initierades ofta av Isak Bråholms spelvändningar. På topp fortsatte Samuel Wikman att vara ett hot mot bortaförsvaret och till slut kom även ledningsmålet. Det var Alieu Langley, vänster wingback i andra halvlek, som bröt en utspark från Örebro och snyggt frispelade Samuel Wikman som i sin tur avslutade behärskat i målvaktens högra hörn. Det visade sig bli segermålet för dagen, det akademipräglade Siriuslaget vann därmed sin halvlek med 1-0.