Matchsummering: IK Sirius - Mjällby AIF

Startelvan_omg14

Blåsvart tog ledningen i slutet av den första halvleken mot Mjällby AIF men gästerna hann vända matchen på åtta minuter. 1-2 i paus blev snabbt 2-2 men gästerna lyckades få in ett ytterligare mål i den andra halvleken och mötet med Mjällby AIF slutade 2-3 på Studenternas.

Den första halvtimmen av matchen förblev mållös men därefter blev det tre mål i halvtidsvisslan. Det var Blåsvart som tog ledningen efter att Wessam Abou Ali var först på en retur efter ett distansskott från Jakob Voelkerling Persson.

Gästerna svarade snabbt och gjorde 1-1 nästintill direkt efter. Några minuter senare blåste domaren för straff, och Mjällby kunde utöka sin ledning innan paus.

Blåsvart kvitterade i princip direkt i andra halvlek. Det var Melker Heier som avlossade ett fint skott från distans – Melkers andra allvenska mål.

Efter kvitteringen var det en varierad matchbild där båda lagen hade perioder av övertag i bollinnehavet. Det var dock gästerna som gjorde nästa mål då de fick in 2-3 med 13 minuter kvar att spela. Blåsvart gjorde några byten och satsade allt på en kvittering – men laget lyckades inte få in några fler bollar och Mjällby tog därmed sin tredje seger mot Sirius den här säsongen.