Matchsummering: IK Sirius - Malmö FF

Startelvan_hemsidan

Trots en fin prestation och ett blåsvart övertag i den andra halvleken slutade hemmamatchen mot Malmö FF med förlust. När Blåsvart låg på för ett kvitteringsmål lyckades gästerna avgöra matchen genom att göra 1-3 på en kontring. Härnäst väntar en viktig match på Västkusten då årets andra möte med Halmstads BK står för dörren.

Gästande Malmö FF inledde matchen bäst och kunde etablera sitt spel på Sirius planhalva. Ledningsmålet kom redan i den andra spelminuten på hörna och en halvtimme in i matchen utökade gästerna ledningen till 0-2. Efter första halvtimmen började Blåsvart att arbeta sig in i matchen allt mer och kunde på det sättet skapa några lägen. Henrik Castegren blev frispelad av Daniel Stensson men bortalagets målvakt stod för en fin parade och avvärjde Henriks avslut från nära håll. Strax innan pausvilan fick Sirius en frispark i bra inläggsläge och Daniel Stensson kunde lyfta in en boll mot den bortre stolpen där Wessam Abou Ali nickade in reduceringsmålet. Ställningen var därmed 1-2 i paus.

Blåsvart kom in till den andra halvleken som ett helt nytt lag. Allt handlade om Sirius till en början och laget skapade flera fina kvitteringslägen. Det ville sig dock inte hela vägen, antingen stod hemmalaget i vägen eller så missades den sista passningen. Istället för en blåsvart kvittering kunde gästerna komma fram i en snabb omställning och göra 1-3. Ett mål som mer eller mindre stängde matchen.