Matchsummering: IK Sirius - Malmö FF

20220807-145828_OL668_9981-hemsidan

Det var dags för chans till revansch mot Malmö FF, efter en tung förlust och tillika svagare prestation nere i Skåne för två omgångar sedan.

Sirius var det laget som tog mest initiativ och skapade flest farliga situationer under de inledande femton minuterna av matchen. De blåsvartas bollprogression skedde via ett skickligt spel centralt i planen, och det var oftast via mittfältarna Daniel Stensson, Patrik “Paka” Karlsson Lagemyr, Filip Rogic och Yukiya Sugita som Sirius tog sig framåt mot Malmös mål. Wingbacks Dennis Widgren och Aaron Bjarnason fyllde på och stod för fina inspel mot Christian Kouakou. Efter en inledande frenesi av de blåsvarta tog sig Malmö FF mer och mer in i matchen, och efter 18 minuter tog bortalaget ledningen. Sirius skulle svara bra på underläget, och mot slutet av halvleken hade Christian Kouakou en jättechans som Malmös målvakt räddade på avancerad manér. De blåsvarta bet dock i och skapade ett tryck, och precis innan halvtid kunde också Marcus Mathisen kvittera efter ett inlägg av Daniel Stenson. Till en början vinkade den assisterande domaren bort målet, men efter överläggning med huvuddomaren dömdes kvitteringen till Sirius. En våg av optimism efter en fin första halvlek rådde på Studenternas i paus.

I andra halvlek skulle Sirius fortsatta som de slutade. Framåtlutade och passningsskickliga tog de sig framåt i banan och när Kouakou gjorde 2-1 efter en fin djupledspassning från tidigare målskytt Marcus Mathisen, var det svårt att argumentera för att det var orättvist. Det tog sedan ett tag för Malmö att bita i och parkera sitt anfallsspel på Sirius planhalva, men med ungefär tjugo minuter kvar bet de sig allt oftare fast. En naturlig konsekvens av den ettmålsledning som Sirius hade. Samtliga spelare i Sirius försvarade sig frenetiskt och allt som oftast bra, men det var en lång känsla av att vänta på att domaren skulle blåsa av. Malmö skapade några riktigt farliga chanser, men det skulle visa sig att detta var Sirius dag. Ett fantastiskt förlösande vrål utlöstes på Studenternas IP när domaren blåste av matchen efter hela sju tilläggsminuter förkunnade Sirius tre vunna poäng.

Tack för det fantastiska stödet som ni supportrar fortsätter att visa upp. Den blåsvarta väggen är fantastisk.