Matchsummering: IK Sirius - Kalmar FF

Startelvan_omg19

Efter tre raka uddamålsförluster tog Blåsvart äntligen en trepoängare igen då laget besegrade Kalmar FF med 3-0. Samtliga mål gjordes inom loppet av åtta minuter i den första halvleken.

Gästande Kalmar kom fram till flera lägen i matchinledningen, men Jakob Tånnander i Siriusmålet kunde avvärja gästernas avslut och Blåsvart kunde jobba sig in i matchen allt mer. Det skulle även visa sig att Sirius var det mest effektiva laget för dagen när Blåsvart gjorde hela tre mål på åtta minuter innan det ens gått 20 minuter av matchen. Första målet tillkom efter att Wessam Abou Ali stött in ett lågt inlägg från Joakim Persson, Wessams avslut tog på både målvakten och en försvarare i Kalmar och gick därefter in i mål. Melker Heier gjorde det andra målet när han tog hand om en retur och distinkt sköt in bollen bakom gästernas målvakt. Joakim Persson, som varit inblandad i de två tidigare målen, gjorde det tredje målet på egen hand då han vann bröt en spelvändning och kontrade in 3-0 på egen ha – alla tre mål tillkom på åtta minuter och därefter mattades spelet av en aning. Tremålsledningen stod sig till paus, och förutom målproduktionen blev Sirius även tvungna att byta målvakt då Jakob Tånnander gick ut och David Mitov Nilsson kom in och gjorde säsongsdebut i Allsvenskan.

Gästerna gjorde flera byten i paus men det hjälpte föga då Sirius lyckades att stänga matchen. Laget hade kontroll på Kalmars intentioner, och när lägen väl uppstod för att mobilisera framåt tog laget även chansen. Wessam Abou Ali var nära att utöka ledningen men hans avslut från nära håll tog i stolpen. Närmare än så kom inget av lagen och slutsiffrorna skrevs därmed till 3-0.