Matchsummering: IK Sirius - IK Brage

Startelvan_IK_

Det var en kylig och blåsig lördagseftermiddag när Sirius tog emot IK Brage på Studenternas för ett genrep inför den allsvenska premiären. Matchen slutade oavgjort, 3-3, efter dubbla mål av Christian Kouakou och ett mål av Laorent Shabani.

I första halvlek hade Sirius medvind i den kraftiga vinden på Studan, dessvärre inleddes matchen med Andreas Murbeck fick utgå på grund av skada. Andreas ersattes av Johan Karlsson och Sirius gjorde även några formationsändringar i och med bytet. Sirius spelade till sig ett högt bollinnehav och styrde det mesta av spelet i matchinledningen.

17:e minuten  gjorde Laorent Shabani 1-0 genom placera in bollen klockrent vid Bragemålvaktens vänstra stolpe, fint assisterad av Christian Kouakou.

Sirius utökade ledningen tio minuter senare då Christian Kouakou behärskat satte 2-0 efter en fin framspelning av Jamie Roche.

I mitten av första halvlek fick Brage tag i bollen allt mer och kunde komma upp i några offensiva initiativ, men Sirius kunde åter ta över spelet och fortsatte att äga mycket boll halvleken ut. När lagen gick till pausvila stod det fortsatt 2-0 på resultattavlan.

Lagen bytte planhalvor och den påtagliga motvinden märktes i starten av andra halvlek som inleddes med tre snabba mål. Ett av målen signerades Sirius. Johan Karlsson blev fälld och Blåsvart fick en straff som Christian Kouakou sedermera kunde förvalta på bästa sätt .

Kylan bet på allt mer och snöflingor började att falla över  Studenternas. Christian Kouakou gjorde ett ytterligare mål i den 61:a minuten, men det dömdes bort då den assisterande domaren hade vinkat för offside. I andra halvlek bjöd Sirius in Brage mer allt mer och gästerna kunde etablera ett högre bollinnehav än i första halvlek, något som även mynnade ut i flera bra lägen för bortalaget.

Sirius gjorde sitt andra byte i 69:e minuten då Filip Rogic ersattes av lagets senaste nyförvärv, Patrik ”Paka” Karlsson Lagemyr, som gjorde premiär i Siriuströjan. Kort därefter kvitterade Brage till till 3-3. När det återstod tio minuter av matchen gjorde Sirius ett dubbelbyte då Aron Bjarnason och Christian Kouakou gick ut samtidigt som Herman Sjögrell och Antonio Yakoub äntrade planen. Antonio gjorde, precis som Patrik Karlsson Lagemyr, debut i Siriuströjan i och med sitt inhopp.