Matchsummering: IK Sirius - IFK Värnamo

20220910-145740_Peter Bohlin - PEBO-Foto_000014909_hemsidan

Efter den knappa förlusten hemma mot Djurgården var det dags för ny hemmamatch. IFK Värnamo, som innan matchen endast låg tre poäng bakom de blåsvarta i tabellen, stod för motståndet. Trots två blåsvarta mål framåt slutade matchen med en förlust då gästande Värnamo fick in tre bollar i Siriusmålet.

Första halvlek
Första halvlek inleddes jämnt och stod sig jämn genom hela halvleken. Det var två lag som både strävade efter att lösa alla situationer genom att passa bollen med kontroll till medspelare, vilket bäddade för och gav en underhållande fotbollsmatch. Båda lagen störde varandras speluppbyggnad genom att pressa högt upp i planen, och båda lagen försökte spela sig ur, vilket resulterade i att både Blåsvart och Värnamo hade möjligheter att skapa möjligheter vid flera tillfällen. Fram till minut 30 var det fortsatt jämnt utifrån både avslut på mål och målchanser, men i minut 37 skulle tyvärr IFK Värnamo ta ledningen. En hörna från vänster skarvades vidare och en Värnamospelare kunde peta in 0-1 till gästerna. Sirius försökte repa sig direkt, men åkte istället på 0-2 bara fem minuter senare, efter att gästernas Marcus Antonsson lyckats dribbla sig fri och avsluta förbi David Mitov Nilsson. Att IFK Värnamo skulle ha en 0-2 ledning med sig in i paus kände inte helt rättvist, och det fanns mycket att göra och spela för i den andra halvleken för de blåsvarta.

Andra halvlek
Sirius kom ut med en god energi i inledningen av andra halvlek, och det skulle ge utdelning nästan direkt genom Jakob Voelkerling Persson, som nådde högst upp på en hörna från vänster och kunde nicka in reduceringen. En drömstart på den andra halvleken för IK Sirius. Däremot skulle momentumet för hemmalaget få sig en smäll ganska direkt efter kvitteringen. Det dröjde sju minuter från reduceringen tills IFK Värnamos Zeljkovic fått på en drömträff från vänster utanför straffområdet. Det fanns inte mycket att göra för Mitov Nilsson i mål, när bollen seglade in i det högra krysset. Surt, men de blåsvarta gav sig absolut inte i första taget. Bortalaget blev extremt låga, och det var inte ovanligt att 9 av 10 spelare försvarad egen box vid inspel och inlägg från hemmalaget. En något frustrerande matchbild för Blåsvart, men desperation och frustration kan vara positivt när man jagar reducering och kvittering. I minut 70 skulle också reduceringen komma från Dennis Widgren, som snappade upp en boll i motståndarnas straffområde och stänkte upp bollen i krysset. De sista 20 minuterna fortsatte de blåsvarta att trycka på, och hade flertalet klara målchanser. Inhoppare Antonio Yakoub kom in och bidrog med energi och riv i djupled, och hade både en och två klara målchanser, som tyvärr för Sirius inte blev mål, denna lördag. Trycket, viljan att kvittera, att man inte gav upp ska Sirius ta med sig in i framtiden, men tyvärr räckte det inte till några poäng denna dag. Det ska också tilläggas  att sett till expected goals borde Blåsvart ha vunnit, så nu handlar det om att omsätta klara målchanser i mål framöver.

Tack till alla supportrar som i vanlig ordning bidrog på ett fantastiskt sätt till stämning och lagets kämpainsats.  Nästa match spelas 18 september borta i Borås mot IF Elfsborg.

Startelvan

David Mitov Nilsson

Jakob Voelkerling Persson – Tim Björkström –  Marcus Mathisen

Aron Bjarnason – Jamie Roche – Daniel Stensson – Filip Rogic – Dennis Widgren

Yukiya Sugita – Tashreeq Matthews

Avbytare
Tommi Vaiho, Adam Hellborg, Oli Omarsson, Antonio Yakoub, Kristopher Da Graca, Adam Wikman, Karl Larson.

Intervjuer efter matchen

Presskonferens efter matchen

Matchsummering


Foto: PEBO-Foto.
Text: Daniel Smirnov Lindblom

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch