Matchsummering: IK Sirius - IFK Norrköping

20221015-172737_Peter Bohlin - PEBO-Foto_000016355_omg26

Efter två raka kryss tog Blåsvart äntligen en trepoängare igen. Två mål i den första halvleken visade sig bli matchavgörande. Aron Bjarnason och Tashreeq Matchews stod för Sirius mål och Tommi Vaiho noterades för sin sjätte nolla på 13 allsvenska matcher i Siriuströjan.

Gästande Norrköping kopplade ett litet grepp om matchbilden till en början. Blåsvart kunde komma upp i några offensiva omställningar men hade svårt till att etablera eget spel på motståndarnas planhalva. Istället var det gästerna som till och från kunde etablera sitt spel på Sirius planhalva, men samtidigt hade de svårt att skapa några superlägen till ett ledningsmål. Det blev som farligast när Norrköping fick en frispark precis utanför straffområdet. Skottet gick över muren men Tommi Vaiho var med på noterna och kunde avvärja första skottet, därefter kom bollen snabbt tillbaka in mot Siriusmålet och Tommi stod för en svettig räddning på det efterföljande avslutet från nära håll.

Strax därefter kom matchens första mål – och det var Blåsvart som tog ledningen. Filip Rogic vann sin duell i straffområdet och kunde peta fram bollen till Aron Bjarnason som distinkt drog upp bollen i nättaket. Arons fjärde allsvenska mål för säsongen.

Sirius lyckades även att utöka ledningen precis innan paus. Christian Kouakou fick till ett fint avslut som tog i stolpens insida och på den efterföljande returen kunde Tashreeq Mathews stöta in 2-0.

Efter paus var matchbilden mer varierad än i den första halvleken. Både Sirius och gästerna lyckades komma fram till fler avslutslägen. Norrköpings bästa läge kom när laget tilldelades en straff med cirka 25 minuter kvar av matchen. Straffen tog i ribban och kunde sedan rensas bort av Siriusförsvaret. Närmare än så kom inte gästerna utan det var istället Sirius och inbytte Edi Sylisufaj som sånär gjorde matchens nästa mål då han träffade stolpen från snäv vinkel.

De två Siriusmålen från den första halvleken blev således matchavgörande och Blåsvart tog äntligen tre poäng igen. Härnäst väntar säsongens andra möte med Hammarby IF, matchen spelas på Tele2 Arena på torsdag.